Annons

Annons

Henrik Larsson tvåa genom tiderna på 200 meter

Henrik LARSSON 7900 (1) Henrik Larsson tog en dubbelseger under helgen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter 10.09 i något för stark medvind på 100 meter under lördagen fanns det förhoppningar om en snabb tid även på 200 meter för Henrik Larsson. Och en snabb tid blev det när han gick i mål på 20.44 i godkänd vind och upp som tvåa genom tiderna i Sverige.

Att Henrik Larsson är på en ny nivå efter bronset på inomhus-EM i mars har nog ingen tvivlat på och nu visade han att han även behärskar 200 meter bättre än någonsin.

Henrik tog det till synes lugnt inledningsvis och tryckte på rejält ut ur kurvan där han fick en stor ledning. En ledning som han höll hela vägen in i mål där klockan stannade på 20.44. Endast Johan Wissman har sprungit snabbare i Sverige genom tiderna, hans svenska rekord från 2007 är 20.30.

Max Hrelja ny fyra genom tiderna

På herrarnas 110 meter häck var förhållandena perfekta med +1.9 i vind vilket Max Hrelja utnyttjade till fullo. Han tog ett tydligt grepp om loppet halvvägs och gick i mål på 13.50, en sänkning av det personliga rekordet med 19 hundradelar och resultatet för upp honom som fyra genom tiderna i Sverige. Framför sig har han nu bara Robert Kronberg, Claes Albihn och Philip Nossmy. Joel Bengtsson var tvåa bakom Max på 13.74.

Axel Djurberg sänkte sitt två år gamla personliga rekord på 3000 meter hinder till 8:45.93 som guldmedaljör. Julia Henriksson tog hand om guldmedaljen på damernas 200 meter med tiden 23.32 och på 800 meter slutade Julia Nielsen tvåa på 2:05.46 samtidigt som Maria Freij sänkte sitt personliga rekord utomhus till 2:05.95 när hon blev trea.

Se alla resultat från Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn.

På Friidrottsstatistik.se kan ni se rekord, statistik och läsa mer om de svenska aktiva.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER
Julia Henriksson 2113
Svenskt rekord av Henriksson "Var redo idag"

Hon har nosat på det tidigare, men under Nordenkampen lyckades Julia Henriksson sänka det svenska rekordet på 200 meter inomhus till 23.06. "Det är helt sjukt, jag är så glad", säger Julia Henriksson.

LÄS MER