Annons

Historisk landslagssamling för OCR i Torshälla

Ocr (3)

Det skrevs historia i Torshälla under veckan när det första officiella svenska landslaget i Obstacle Course Racing (OCR) samlades för första gången för ett gemensamt träningsläger. Laget laddar just nu för fullt inför Europamästerskapen i Ungern 9-11 juni.

Lägret bestod till största del av gemensam träning på hinderbanan i Krusgårdsparken som är Eskilstuna Friidrotts OCR-center.

Första dagen bestod främst av enklare gemensam träning samt inspelning av tv-reportage för SVT Sportnytt som kommer att sändas framöver inför EM.

Den andra dagen bestod av kombinerad träning med fokus löpning och hinderteknik. Både löpning och hinder är ju centrala inom OCR och det finslipades för fullt på smådetaljer genom utbyte av tips och tricks i en sport som utvecklas i en enorm fart för tillfället.

Hela laget var nöjda med dagarna och det återstår nu att se om det blir några svenska framgångar på EM där det på pappret finns flera medaljchanser för svensk del.

Från vänster: Christopher Holmström (landslagsansvarig), Camilla Boander, Jonathan Stiig, Sara Bäckström, Tobias Jäger, Martin Bäckström, Malin Dahlbäck, Andreas Marshall, Elias Erdtman.

Artikel av: Christopher Holmström.

Relaterade nyheter

Ocr23
Svenska OCR-landslaget är redo för EM

Sverige skickar en högt satsande EM-trupp till OCR-EM i Ungern med förhoppningar om fina placeringar. Och om man får tro domaren Juan Maluenda kommer svenskarna att få resten av startfältet att darra.

LÄS MER
OCR VM Belgien
Kriterier inför OCR-VM

De första officiella VM-tävlingarna i OCR kommer att genomföras i Belgien mellan 14-17 september 2023. Det kommer att tävlas i såväl elit-, junior- och åldersklasser och här kan ni läsa om uttagningskriterierna.

LÄS MER