Annons

Annons

Höga hopp och snabba lopp på Världsungdomsspelen

Kajsa Roth 880 3586 Kajsa Roth hade en lyckad lördag på Slottsskogsvallen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I helgen avgörs Världsungdomsspelen, jättetävlingen som efter 27 år på Ullevi arrangeras på 100-årsjubilerande Slottsskogsvallen. Här ett par spännande resultat från helgens tävlingar.

De flesta av våra stjärnor har en gång i tiden tävlat i klassiska Världsungdomsspelen och även i år dyker det upp spännande siffror i de långa resultatlistorna. Här nedan presenterar vi ett par fantastiska insatser, och vi får garanterat anledning att komplettera!

På fredagen fick vi exempelvis se Örgrytes 19-årige stavhoppstalang William Asker slå personligt rekord två gånger om. 5.26 klarade han på första försöket och sedan flög han även över 5.36 i andra försöket. P19-staven vanns av qatarier Seifeldin Mohamed Abdelsalam som tog 5.41, men en mycket imponerande prestation av William Asker som klättrar från sjunde till femte plats på den svenska genom-tiderna-listan för P19.

- 5.36 är ett steg i rätt riktning och det ger mig ännu mer motivation att träna och tävla ännu hårdare, säger William, som avslutningsvis försökte tre gånger på 5.51.

- Första försöket på 5.51 var faktiskt rätt nära. Men sedan började jag bli trött i kroppen, men jag tror absolut att 5.50 är ett rimligt mål i sommar.

Även i F17-staven bjöds det på imponerande hoppning, där IFK Göteborgs Kajsa Roth segrade på nya personliga rekordet 4.12.

Under lördagen svarade Olivia Lundberg, Mölndals AIK, för två urstarka prestationer på 100 meter för F17. I försöksheatet stannade klockan på 11.72 (0.2), ett nytt personligt rekord som hon vässade till 11.56 (1.7) i finalen.

Två gånger om var Olivia snabbare än det tidigare tävlingsrekordet i åldersklassen (11.83, Irene Ekelund 2014) och 11.56 gör henne till trea på den svenska årsbästalistan för seniorer.

Från lördagens tävlingar kan det även noteras att Hammarbys Dennis Otieno vann männens 100 meter på utmärkta 10.35, fem hundradelar före Lerums snabbaste man, 19-årige Linus Pihl. Olyckligtvis visade vindmätaren +2.1.

Under söndagen fortsatte tävlingarna på Slottsskogsvallen och även om söndagen bjöd på moln och duggregn så fick vi se fina prestationer.

Malin Marmbrandt från Västerås FK hoppade över 13 meter i tresteg när hon vann tävlingen på 13.09. Tyvärr var medvinden lite för stark, +2,2, men hon visar att hon har långa längder i kroppen.

På 100 meter häck visade Lovisa Karlsson från Högby IF fin form och sprang in på 13.67 i godkänd vind i finalen. Det tar henne upp till delad tredjeplats i Sverige i år.

Du hittar mer information, inklusive alla resultat, på vuspel.se

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER