Annons

Annons

I helgen är det dags för Regionmästerskap

F13 60 meter för F13 under 2022 års Regionmästerskap.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Helgen 16–17 september arrangeras Regionmästerskapen för 13–14 åringar där mästerskapen genomförs i Trollhättan, Umeå och Märsta.

Utomhusmästerskapet blir den första med ny lagindelningen och nya tävlingsbestämmelser. Tävlingen genomfördes i februari och mars för inomhusmästerskapet men detta blir alltså första gången tävlingen går utomhus. Sedan inomhusmästerskapet har poängräkningen justeras så att nu involvera deltagarpoäng, detta för att uppmuntra deltagare att testa på nya grenar för att på så sätt plocka poäng till laget.

Tävlingen går av stapeln i tre delar av Sverige: Norrland, Götaland och Svealand. Här tävlar ungdomarna i individuella grenar, stafett och lagtävling med poängsystem.

Precis som tidigare år arrangeras förutom Regionmästerskap för 13–14 åringar i Norrland även Öppna Norrlandsmästerskapen för 15 år och äldre. För åldrarna 15–17 år är det precis som för de yngre klasserna, en lagtävling med samma poängsystem som för Regionmästerskapen. I år genomförs tävlingen på Campus arena i Umeå med IFK Umeå och Umedalens IF som arrangörer. Men det blir mer än bara friidrottstävlingar. På lördagskvällen arrangerar Norra Norrlands ungdomskommitté en social aktivitet för deltagarna i Regionmästerskapen. 

För Svealand är det IFK Märsta som står som arrangör där tävlingarna avgörs på Midgårdsvallen i Märsta. För Götaland arrangeras tävlingen av Trollhättans FK i på Edsborgs IP. På lördagskvällen har två landslagsaktiva bjudits in till föreläsning som deltagarna i Götalands har möjlighet att lyssna till. 

Testa på gång i Umeå

Under Norrlandsmästerskapen kommer det även finnas möjlighet att skaffa sig mer erfarenhet och kunskap om gång. Dels kommer ett prova-på tillfälle för deltagarna ges där Siv Karlström står för en kostnadsfri introduktion. För tränare och ledare anordnas en informationsträff under lördagskvällen.

***

Resultat och startlistor i Märsta och Umeå via Easyrecord. Resultat och startlistor för Trollhättan här.

 

Relaterade nyheter

Hellas
Inför sommarens friidrottsskolor

Inne på det nya året börjar det bli dags att planera för 2024 års friidrottsskola. Inför sommaren kan föreningar söka projektstöd IF och haka på Landslagets Friidrottsskola.

LÄS MER