Annons

Ingen längdfinal för Tilde eller Maja: ”Det var hög nivå idag”

Maja Askag24

FOTO: DECA TEXT&BILD

Maja Åskag var snubblande nära en finalplats i längdhopp, men det fattades tre centimeter. Inte heller Tilde Johansson tog sig vidare: ”Det kändes bra, men det räckte tyvärr inte”, säger Tilde Johansson.

Annons

I damernas längdkval hade vi två svenskor till start, Råby Rekarnes Maja Åskag och Falkenbergs Tilde Johansson.

Maja Åskag hade ett lite misslyckat kval i tresteget under EM:s första dag, där hon missade finalen, och var med all säkerhet revanschsugen.

För att direktkvala gällde det att hoppa 6.70 eller komma topp tolv.

Maja inledde svagt med ett hopp på 6.20. I andra hoppet såg det betydligt bättre ut och så även resultatet, 6.60, nytt säsongsbästa och hennes fjärde längsta hopp hittills i karriären.

Tilde Johansson kvalade i den andra längdgropen och inledde med ett långt hopp som tyvärr var ett övertramp. Även Tilde fick på ett fint hopp i andra omgången. Hoppet mätte 6.55.

Annons

Inför den tredje omgången var Maja elva och alltså på en osäker finalplats. Tilde låg på trettonde plats och var tvungen att öka för att ta sig in på topp tolv.

Maja gjorde ytterligare ett bra hopp, men det var inte längre än hennes 6.60, utan det mätte 6.52. Inte heller Tilde lyckades öka, utan missade plankan och hoppade 6.29. Ingen final för Tilde som slutar på sextonde plats i kvalet.

– Det är ändå säsongsbästa, det kändes bra men tyvärr räckte det inte. Jag hade en bra känsla, framför allt i mitt andra och det kändes som att jag hade kunnat hoppa längre idag, om jag hade fått allt att stämma, säger en besviken Tilde Johansson till SVT efter kvalet.

För Maja blev det en nervös väntan för att se om två eller fler hoppare skulle hoppa förbi henne och peta bort henne från finalplatsen. Tyvärr blev det just så och Maja Åskag slutade på fjortonde plats i kvalet utan en plats i finalen. Det hade räckt med 6.63 för att komma till final, alltså ynka tre centimeter längre än Majas längsta hopp.

– Det är lite surt, det är ju så lite! Men det var hög nivå idag och jag gjorde vad jag kunde, säger Maja Åskag. 

Annons

Hon fortsätter:

– Hoppningen var ok och säsongsbästa, men man kan ju kräma ur tre centimeter. Förra året räckte det med 6.59 för att ta sig till VM-final, men nivån är hög i år. Jag får ta med mig 6.60 idag.  

Kvinnornas längdfinal går onsdag kväll klockan 20.54.

***

All information om EM i Rom hittar du i vår EM-guide.

Annons

Här hittar du alla resultat från EM i Rom.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lima Förhandsuttagna
Åtta förhandsuttagna till junior-VM i Peru

I dag presenteras åtta aktiva som förhandsuttagna till junior-VM i Peru i slutet av augusti. "Säsongen är i full gång och vi har mängder av juniorer som imponerar. Det känns jättekul att redan nu kunna presentera åtta starka namn som förhandsuttagna"…

LÄS MER