Annons

Isak Hughes sprang 100 meter på 10.23 – i för stark medvind

Isak Hughes23 Isak Hughes under träning i Växjö.

Under onsdagskvällen avgjordes tävlingarna i Lundakvällen i Lund och det blev en del fina resultat, framför allt lyste de manliga 100-meterslöparna, tyvärr i för stark medvind.

Annons

IFK Växjös Isak Hughes tog sig enkelt vidare till 100-metersfinalen vid Lundakvällen när han sprang in på 10.52. Men det var i finalen det small till på riktigt. Isak, med ett personbästa på 10.36, gick i mål på 10.23, men tyvärr blåste vinden för starkt i ryggen, +3,5, så han får inte tillgodoräkna sig det nya rekordet. 

Även Isaks klubbkompis Thomas Jones sprang under sitt personliga rekord i den för starka medvinden. Han gick i mål som tvåa på 10.42, tre hundradelar snabbare än det personliga rekordet. Men inte heller Thomas får räkna med den nya tiden eftersom det självklart blåste för hårt i ryggen även på honom. 

Så många som sju löpare av tolv i de två finalerna gick i mål på tider under elva sekunder, ni hittar alla resultat här

På damsidan blev det seger för MAI:s Julia Henriksson som sprang sina 100 meter på 11.51, även det i för stark medvind.

Lundakvällen innehöll även tävlingen Lundahoppet som är en del av höjdhoppstouren, och hoppare från 13 år upp till senior tävlade. På damsidan segrade Ellen Ekholm från Ullevi FK som hoppade 1.80 och på herrsidan blev det seger för lettiske Mantas Liekis på 2.12. Bästa svensk blev tvåan Emil De Maria Petersson från Turebergs FK som hoppade 1.91.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER