Annons

Annons

Jonathan Grahn första svenska junior under 3.40 på 1500 meter

Jonathan Grahn23 (2) Jonathan Grahn putsade på sitt juniorrekord.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Den nya arenan i Karlstad kunde verkligen bidra till bra resultat, det visade sig om och om igen under Folksam Grand Prix. Bland annat blev det nytt svenskt juniorrekord på 1500 meter genom Jonathan Grahn.

1500 meter för män blev en av kvällens höjdpunkter på Folksam Grand Prix i Karlstad. I startfältet fanns bland andra Samuel Pihlström och juniorrekordhållaren Jonathan Gran. Fältet var samlat efter 800 meter och vid klockringningen gick Jonathan Grahn upp i ledningen. Med 200 meter kvar började Viktor Idhammar avancera och det såg ut att bli en duell mellan Idhammar occh Grahn sista 150 meterna. Men med 100 meter kvar kom Samuel Pihlström med en blixtrande avslutning och vann på 3:38.63.

Men det var på tredje plats som det mest spännande hände. Där störtade nämligen Jonathan Grahn in på 3:39.06 och blev första svenska junior någonsin under 3:40 och ett nytt svenskt juniorrekord var ett faktum.

Moa Granat blixtrande snabb över häckarna

Moa Granat putsade på det egna personliga rekordet på 400 meter häck. Tiden, 56.43, tog henne upp på en tiondeplats genom tiderna i Sverige. Tiden såg länge ut att kunna bli ännu bättre, men tyvärr stumnade Moa de sista 70 meterna och italienskan Alice Muraro kunde springa ikapp och förbi på upploppet.

Snabba tider av juniorsprinters

JEM-aktuella Erik Erlandsson och William Trulsson sprang 200 meter på snabba tider. Eriks 20.86 var ett nytt pers med en dryg tiondel och Williams 21.29 var ett nytt säsongsbästa. Men inte bara killarna kunde springa fort. Även Nora Lindahl slog till med nytt pers på 200 meter. Hon kom i mål som trea på 23.62, fyra hundradelar snabbare än hennes gamla personliga rekord.

Tangerat pers för Melwin

Höjdhopparna verkade trivas i det lugna vädret i Karlstad. När ribban låg på 2.16 var det tre hoppare kvar i tävlingen, Melwin Lycke-Holm, fransmannen Nathan Ismar och italienaren Eugenio Meloni. Melwin hade en rivning på 2.13, men lyckades tråckla sig över 2.16 i första försöket.

Två knappa rivningar på 2.18 innan han tog höjden i tredje försöket, vilket var tangerat personligt rekord. Försöken på 2.20 såg bra ut, framför allt det tredje, och det dröjer inte länge innan den sitter. Han slutade på en andraplats på 2.18.

Du hittar alla resultat här.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER
Emilia Sjöstrand (1)
Emilia Sjöstrand fjärde svenskan över 14 meter

I Albuquerque, New Mexico blev Hellas Emilia Sjöstrand den fjärde svenskan, ute och inne, att hoppa över 14 meter i tresteg. Emilias segerresultat i tävlingen mätte 14.09 och hon är nu bara tre centimeter ifrån Camilla Johanssons 24 år gamla inomhusr…

LÄS MER