Annons

Julia Nielsen kapade en halv sekund på perset: "Ledde från start till mål"

Wilma Julia Nielsen Julia Nielsen med systern Wilma.

Nytt personligt rekord med över en halv sekund och nytt skolrekord blev Julia Nielsens facit från nattens tävling Bryan Clay Invitational.

Annons

Örgrytes Julia Nielsen, som i USA tävlar för Bradley University, slog natten till lördagen till med ett nytt personligt rekord på 800 meter. Det nya personliga rekordet lyder 2:02.10 och det är en förbättring av det gamla rekordet 2:02.65 med över halvsekunden. Det rekordet hade bara hunnit bli ett par veckor gammalt, så Julia har verkligen fått en pangstart på utomhussäsongen.

– Loppet kändes väldigt bra och jag kände mig stark hela vägen in. Loppet hade ingen pace och ingen ville ta täten så det blev så att jag ledde loppet från start till mål. Kul att kunna springa på ett nytt pb ensam, säger en glad Julia efter loppet. 

Tiden räckte till åttonde plats i tävlingen, och var även ett nytt skolrekord för Bradley.

I samma tävling, Bryan Clay Invitational i Azusa, Kalifornien, men i ett annat heat, sprang även systern Wilma Nielsen. Hon sprang in på 2:02.55, 44 hundradelar över sitt personliga rekord, och det räckte till tolfte plats i tävlingen.

Alla resultat från Bryan Clay Invitaitional hittar du här.

Annons

Under natten till lördagen sprang även 400 meter häck-löparen Oskar Edlund från Täby IS. Han tävlar i USA för sitt college Texas Tech och ställde upp i tävlingen Tom Jones Memorial i Florida. Hans tid blev 49.80, vilket gav honom åttonde plats. Tiden var 23 hundradelar över det personliga rekordet.

Oskar kommer att under natten till söndagen även springa 4x400 meter i samma tävling.

Alla resultat från Tom Jones Memorial hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER