Annons

Annons

Juniorrekord i viktkastning för Patricia Kamga

Patricia Kamga23 Patricia Kamga med rekordvikten.

FOTO: FRÅN PATRICIA KAMGAS INSTAGRAM

Upsala IF-kastaren Patricia Kamga fick en rejäl start på sin inomhussäsong. Hon slog till med juniorrekord i viktkast på hemmaplan i Uppsala.

Det svenska juniorrekordet i viktkast för flickor lyder 21.25 meter. Det såg 17-åriga Patricia Kamga till att fixa under söndagens tävling i IFU arena i Uppsala. Det var det första kastet av en junior över stipulationsgränsen och alltså det första svenska officiella juniorrekordet. Det tidigare längsta kastet av en svensk junior var 20.03 vilket Eleni Larsson kastade 2012. Kastet på 21.25 var även en fullständig massakrering av Patricias egna personliga rekord, 18.98, från december i fjol. 

Nytt juniorrekord, alltså, men även en plats på topp-10-listan bland seniorer genom tiderna. Hon delar nu femteplatsen genom tiderna med nyss nämnda Eleni Larsson som även hon har kastat 21.25 meter.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER