Kalasstart för Max Hrelja – persade direkt

Max Hrelja (1)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Max Hrelja inledde tävlingsåret på bästa sätt när han på en gala i danska Århus persade på 60 meter häck. Med 7.72 i både försöksheatet och i finalen putsade han bort en hundradel på det personliga rekordet och tog täten på den svenska säsongsbästalistan.

Före onsdagen var Malmö AI:s Joel Bengtsson vinterns Sverigeetta på 60 m häck. Joel sprang på 7.80 i Oklahoma den gångna helgen.

Nu har hans klubbkamrat Max Hrelja övertagit den positionen. Max inledde året med 7.72 och går därmed upp som delad fyra på genom-tiderna-listan. 7.72 kom redan i försöksheatet och i finalen tangerade Max sitt nysatta pers som tvåa i loppet.

I samma tävling slog även Kalmar SK:s Elin Lindeblad till med ett PB. 8.30 var kapning med 9 hundradelar och tiden gör henne till Sverigetvåa denna vinter. Listan toppas av Mölndals Hanna Palmqvist på 8.23.

Tävlingen i Århus sändes på Friidrottskanalen och kan ses i efterhand.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Nordenkampen Biljetter NYNY
Upplev Nordenkampen på plats i Karlstad

Med drygt en vecka kvar till årets första landskamp, Nordenkampen, är det hög tid att säkra era biljetter. Kom till nybyggda Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad den 12 februari och upplev friidrott i världsklass.

LÄS MER
Henrik Larsson23
Svenskt rekord på 60 meter av Henrik Larsson

Efter 6.62 av Henrik Larsson redan i försöksloppet kändes det som att finalen på herrarnas 60 meter kunde bli något alldeles extra. Henrik levde upp till förväntningarna och sprang in på det nya svenska rekordet 6.56.

LÄS MER