Annons

Annons

Karin Abrahmsson EM-elva på långbanan

008DEC73 0D7A 4204 8B61 E194D2DEC605 1 201 A (1) Karin Abrahamsson.

FOTO: JARI FORSMAN

Dag 2 av OCR-EM innebar långbana, 12 km, för våra svenska deltagare. Dessvärre höll fredagens trend i sig då elitatleterna inte kammade hem några medaljer medan atleter i åldersklasserna gjorde det.

Den långa banan bestod av ett stort antal hinder som inte fanns med på gårdagens korta bana. Elitatleter på både dam- och herrsidan hängde med bra långt in i loppet men idag var marginalerna inte på elitatleternas sida.

Det näst sista hindret i form av en lång riggkombination förstörde tyvärr ett gäng riktigt bra resultat. Bästa placering av elitatleterna hade Karin Abrahamsson som sprang i mål på en elfteplats.

Atleterna i åldersklasserna fortsatte på samma starka sätt som gårdagen med flertalet medaljer och riktigt bra prestationer. Gårdagens och dagens fantastiska prestationer i åldersklasserna var givetvis inte enbart baserade på tips från elitatleterna utan framför allt på atleternas egen förmåga att genomföra loppen.

I morgo n, söndag, står det stafett på schemat och där ställer Sverige upp med två lag i elitklasserna, ett damlag samt ett mixlag. Stämmer allt imorgon menar landslagsledaren Christopher Holmström att det finns goda chanser för medaljer.

HÄR hittar du alla resultat från OCR-EM-

HÄR hittar du den officiella hemsidan.

Relaterade nyheter