Annons

Annons

Karl Avedal ny landslagsledare för trail: ”Få sporter är lika tillgängliga”

Karl Avedal Karl Avedal tar över som ny landslagsledare för trail efter Kerstin Rosenqvist.

Tidigare i år meddelade Kerstin Rosenqvist att hon valt att avsluta sitt uppdrag som landslagsledare för trail. Nu är det klart att Karl Avedal, som tidigare varit assisterande ledare i landslaget, tar över som ny landslagsledare. ”Jag vill göra det jag kan för att stötta de positiva krafter som finns inom sporten”.

Karl Avedal har själv ingen elitbakgrund inom löpning utan kom till sporten som entusiastisk motionär. På de två senaste världsmästerskapen i trail har han varit assisterande ledare till Kerstin Rosenqvist och är nu Svensk Friidrotts nyaste landslagsledare.

 Traillöpning har en enorm potential både som elitidrott och som en del av en hälsosam livsstil för många. Jag vill göra det jag kan för att stötta de positiva krafter som finns inom sporten. Få sporter är lika tillgängliga med stigar överallt och naturen blir aldrig full. Traillöpning är en fantastisk kombination av rörelse och naturupplevelser, säger Karl Avedal.

Sverige har varit framgångsrika på de två senaste trailmästerskapen. På VM i Thailand 2022 tog Ida Nilsson ett silver och Emilia Brangefält brons, i början av juni tog Tove Alexandersson ett silver när VM avgjordes i Innsbruck.

 Jag vill fortsätta att utveckla landslaget, lyfta dess synlighet under och mellan mästerskapen och knyta ihop elitverksamheten med breddidrotten och ungdomsidrotten. Vi har fantastiska profiler inom elit-traillöpningen som inspirerar inte bara med sina resultat på tävling utan som också visar hur det på ett hållbart sätt går att skapa en livsstil som gynnar både hälsa och välmående. Jag vill att fler ska få se att den möjligheten finns.

Karl tillsammans med Emilia Brangefält under invigningen av trail-VM 2023.

 

Karl, som även arbetar med att utveckla börssystem, ser både utmaningar och fördelar med att traillöpning lockar till sig deltagare från olika sporter.

 En utmaning med trail är att många kommer från till exempel orientering eller skidalpinism i stället för den traditionella friidrotten. Jag har kontakt och bollar med personer från olika sporter för att kunna skapa mig en bild av vilka som kan vara aktuella för landslaget i traillöpning.

Under Finnkampen avgörs i år för första gången Trailkampen. Loppet går den 2 september med målgång på Stockholms Stadion, anmäl dig till loppet här.

Karl Avedal (1)

Karl Avedal

Landslagsledare Traillöpning

070-434 33 58 karl@avedal.se
Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

24H (1)
Tung VM-tävling för svenskarna på 24h

VM i ultralöpning, 24h, har avgjorts i Taipei men det blev ingen svensk framgång. Ingen av de svenska löparna tog sig in på en placering bättre än 48:a och två svenskar bröt loppet.

LÄS MER