Annons

Karl Ottfalk inför terräng-NM: ”Jag har stora förhoppningar”

Karl Ottfalk23 Karl Ottfalk på väg mot seger på terräng-SM i oktober.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Kommande söndag, 5 novevmber, är det dags för Nordiska mästerskapen i terränglöpning och det är ett riktigt starkt startfält från Sverige som åker till Island för att tävla, både på senior- och juniorsidan. Du kan följa tävlingarna via liveresultat.

Annons

Island och Reykjavik är skådeplats för Nordiska mästerskapen i terränglöpning 2023. Sverige ställer ett starkt startfält som består av löpare från både friidrotten och orienteringen, på startlinjen.

Mohammadreza Abootorabi, som sprang hem segern i terräng-NM 2022 ska göra ett försök att försvara sitt guld. Han utmanas av bland andra två andra starka svenskar på seniorbanan som mäter 9 kilometer, Leo Magnusson och även Martin Regborn, som många kanske mest känner som orienterare.

En orienterare återfinns även i damernas startfält, nämligen Lisa Risby som gör Emilia Lillemo och Johanna Larsson sällskap.

De svenska juniorerna blir minst lika spännande att följa. Deras bana mäter 6 kilometer, och i klassen F19 får vi se Ebba Broms, Majken Söderlund Larsson och Towa Nilsson. I klassen P19 springer Gabriel Claesson och Milian Hentschke tillsammans med Karl Ottfalk som ser fram emot ett tufft lopp på söndag:

– Känslan är bra för mig inför loppet. Jag känner att jag är i bra form så jag har stora förhoppningar för min egen del. Jag har också bra koll på motståndet och det kommer troligen att bli ett roligt och tufft lopp, säger han.

Annons

***

Terräng-NM avgörs den 5 november enligt följande schema:

Klockan 10.30 F19, 6 kilometer

Klockan 11.10 P19, 6 kilometer

Klockan 11.50 senior kvinnor, 9 kilometer

Annons

Klockan 12.40 senior män, 9 kilometer

Du kan följa liveresultat via den här länken.

 

Annons

Annons

Relaterade nyheter