Annons

Khaddi Sagnia klar för Nordenkampen: "Alla slåss för ett och samma mål"

Khaddi Sagnia hoppar längdhopp Khaddi Sagnia, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu är det klart att längdstjärnan Khaddi Sagnia kommer till Nordenkampen i Karlstad. Och det är en Khaddi i högform som ska hjälpa Sverige till seger: "Jag verkligen älskar att tävla för landslaget!" säger hon.

Annons

Söndagen den 12 februari ska de svenska friidrottarna äntligen få mäta sina krafter mot de nordiska konkurrenterna i årets första landskamp – Nordenkampen i Eva Lisa Holtz arena i Karlstad.

Redan tidigare har vi rapporterat om att Carl Bengtström, Fanny Roos, Henrik Larsson och Maja Åskag är klara för tävlingen och nu kan vi berätta att de får sällskap av ytterligare ett stort namn, nämligen Khaddi Sagnia.

Khaddi inledde säsongen strålande på den lilla tävlingen Kvilles hopptävling på hemmaplan i Göteborg där hon hoppade 6.75 redan i första omgången.

– Det var verkligen så, så kul! Det är alltid en härlig känsla att få hoppa bra och känna att man har det att luta sig tillbaka på, framför allt så tidigt på säsongen. Och det är skönt att känna att känslan man har haft inombords stämde, säger Khaddi Sagnia som berättar att hon inte hade kört så många pass med hel ansats:

– Det var lite svårt att kontrollera farten jag fick med mig första passet men sedan gick det bättre.

Annons

”Nyfiken på vilka resultat man får på banorna”

Nu var det några år sedan Khaddi senast var med på Nordenkampen men nu ser hon fram emot att få hjälpa Sverige till seger:

– Jag har inte varit med på några år, men jag älskar verkligen att tävla för landslaget. Det blir ju inte så många tävlingar, utan det är Nordenkampen, Finnkampen och så de stora mästerskapen. Men på Nordenkampen och Finnkampen kommer man varandra så nära eftersom alla slåss för ett och samma mål. Annars är man alltid en enskild idrottare och alla har individuella mål, men nu känner man verkligen viljan från alla, säger hon och fortsätter:

– Jag var på invigningen av den nya hallen i Karlstad och det var en överraskning att få se banorna och hela arenan. Det kändes nästan som en amerikansk arena, den är så fin! Nu är jag nyfiken på vad man får för resultat när man tävlar där.

Khaddi Sagnia har inte bara visat en god form i längdhopp den här säsongen. Redan i mitten på januari satte hon nytt personbästa på 60 meter och klev in som ensam fyra i Sverige genom tiderna med tiden 7.25. Är det här en ny karriär i vardande?

Annons

– Jag och min tränare, vi har som en tradition att springa något 60-meterslopp när det finns tid. Se att farten finns där efter en tung uppbyggnadsperiod. Ska man köra sprint fullt ut gäller det ju att köra den träningen. Nu har jag lagt mycket fokus på styrka och annat, men snabbheten verkar ha utvecklats ändå, skrattar hon.

I morgon, tisdag den 7 februari, kommer hela truppen till Nordenkampen att presenteras. Du hittar den på uttagningssidorna.

***

Läs mer om Nordenkampen och köp dina biljetter här

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter