Annons

Annons

Klart med arrangör för Kraftmätningen 17 år

Ungdomar står uppradade för fotografering

FOTO: FRIDA HOGSTRAND

Nu står det äntligen klart med datum och plats för Kraftmätningen 17 år. Den 18 mars 2023 hälsar Turebergs FK ännu en gång varmt välkomna till Sollentunahallen i Sollentuna.

Sedan tidigare har vi informerat om att det blir IFK Lidingö som arrangerar finalen av 15 åringarnas variant av Kraftmätningen. Kraftmätningens final går samma helg som Finnkampen 2-3 september. 17-åringarnas tävling genomfördes för första gången våren 2015. Sedan dess har tävlingen arrangerats av Huddinge AIS två gånger, Linköpings GIF och senast Turebergs FK. Det blir därmed fjärde gången som rutinerade Turebergs FK arrangerar tävlingen.

Till skillnad från 15-åringarnas tävling utförs Kraftmätningen 17 år på en dag och färre grenar. Under lördagen 18 mars genomförs lagtävlingen för att utse vinnare i tävlingsklasserna mix, pojk-och flicklag. Lagen tävlar i grenarna 60 m, 800 m, höjd, längd och kula. De mixade lagen tävlar även i stafett 6x200 m.

I båda varianterna av Kraftmätningen tillåts två olika föreningar gå ihop för att bilda ett lag, detta för att hjälpa mindre föreningar kunna delta i tävlingen. I ett sammanslaget lag kan högst 2 pojkar/flickor från den mindre föreningen delta. I Kraftmätningen tas inga anmälningsavgifter ut.

Individuella resultat från 2022 via Friidrottsstatistik och mer information på Kraftmätningens samlingssida.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter