Kraftmätningen 17 år: Ny stark seger till Turebergs FK

Kraftmatningen 17 2023 Kraftmätningen 17 år arrangerades för fjärde gången i Sollentuna.

Det blev en ny seger för Turebergs FK i när Kraftmätningen 17 år avgjordes i Sollentunahallen under lördagen. Detta är Turebergs tredje raka seger i mixklassen i tävlingen.

Av de 12 anmälda lagen var det också 12 som kom till start under lördagens lagtävling. Kraftmätningen 17 år avgörs, precis som i utomhusvarianten, i tre tävlingsklasser: mix, flickklass och pojkklass. Flest lag var det i flickornas tävling, här deltog också IF Göta Karlstad och IF Hagen/Lidköpings IS med rena flicklag.

Bland föreningarna som deltog fanns representation från distrikten: Gotland-Stockholm, Mittsvenska, Södra Svealand, Västsvenska, Östsvenska och Skåne.

Övertygande seger till hemmaföreningenDet blev en ny seger för Turebergs FK i mixklassen. Hemmaföreningen deltog med två lag till start där det var lag 1 som stod för guldprestationen. Turebergs lag 1 var det enda lag där både flickorna och pojkarna tog sig över 9000 poäng. Att man sedan bärgade den snabbaste tiden på 6x200m gav Turebergs FK en övertygande seger i mixklassen på 25 112 poäng.

Sedan starten av Kraftmätningen 17 år uppdateras listor för topp-10 lagresultat för både mixklass, pojkklass och flickklass. I mixklassen innehar nu Turebergs FK fyra resultat på topplistan.

Andraplatsen i mixklassen gick till Gefle IF och bronset till Hässelby SK. En fin prestation för Gefle IF som därmed tar hem sina första pallplatser i detta sammanhang. Det blev också Gefle IF som kammande hem andraplatsen i flickornas tävling, detta efter formstarka Turebergs FK lag 1 som vann flickklassen på 9 909 poäng.

Linköpings GIF och Finspång AIK deltog som ett mixat lag där Finspång kompletterade Linköpings pojkklass och på så sätt kunde föreningarna tillsammans ställa upp med ett fullt mixat lag. När flickkampen skulle avgöras var det Linköpings tjejer som tog sista pallplatsen. Detta var Linköpings första medalj i Kraftmätningen sedan 2018.

Imponerande debut av Upsala IF

En förening som deltog för första gången i Kraftmätningen 17 år var Upsala IF. Föreningen kom till start med ett pojklag som tog sig hela vägen upp till segern i pojkklassen. Med 9 432 poäng blev det en jämn kamp mot framför allt Turebergs FK som var knappa 100 poäng bakom Upsala IF.

Men de starkaste poängen stod alltså Upsala IF för som dessutom tog sig in på en fjärdeplats över bästa lagresultat i pojkklassen. Silver i pojkklassen gick till Turebergs FK och bronset till Gefle IF. 

Alla lagresultat samt individuella resultat här.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kraftmätningen 9440
Kraftmätningen 17 år till helgen

Med undantag för 2020 och 2021 då tävlingen ställdes in till följd av coronapandemin har Kraftmätningen 17 år arrangerats sedan 2015. Nu hälsar arrangörsföreningen, och regerande mästarna, Turebergs FK varmt välkomna till lördagens Kraftmätning.

LÄS MER
Piteå Norrlandsmästerskapen
Norrlandsmästerskapen till helgen

Regionmästerskapen för 13-14 åringar genomförs med nya tävlingsbestämmelser från 2023. Precis som tidigare genomförs tävlingen i tre delar av Sverige: Norrland, Götaland och Svealand. Här tävlar ungdomarna i individuella grenar, stafett och lagtävlin…

LÄS MER