Annons

Annons

Kraftmätningen: Ännu en seger till Hammarby IF

Kraftmatningen Lag NY Medaljfördelningen 2023 i mixklassen blev guld till Hammarby IF, silver till Malmö AI och ett brons till Linköpings GIF/Tjalve FIF.

FOTO: PETER BOHLIN / PEBO-FOTO

Det blev regerande mästarna Hammarby IF som fick kliva högst upp på pallen när Kraftmätningsfinalen avgjordes på Lidingövallen. IF Göta Karlstad stod för sin historiskt bästa prestation genom vinst i flickklassen.

Det var IFK Lidingö som stod som värd när den 18:e upplagan av Kraftmätningsfinalen arrangerades på Lidingövallen 2-3 september.

Och det blev förhandsfavoriten Hammarby IF som tog hem ännu ett guld tack vare en otrolig bredd i alla grenar. Speciellt pojklaget visade på storform där laget noterade in över 2000 p i varje gren, vilket de var ensamma om att göra under helgen. Detta räckte också till en vinst i pojkklassen. Med formstarka 33 298 poäng var det nästan precis 1000 poäng mer än fjolårets seger.

Första guldet till IF Göta Karlstad

Ett lag som jublade extra högt när sista resultat matats in var IF Göta Karlstad som vann sitt första guld i Kraftmätningssammanhang. Med 13 836 poäng tog värmlandsföreningen hem segern med knappt 100 poäng före Hammarby och en ordentlig poängförbättring från kvalomgången.

Huddinge AIS – historiskt bäst

Med ännu en seger i bagaget har nu Hammarby IF totalt sex segrar i Kraftmätningen 15 år: Fyra i mixklass, en i flickklass och en i pojkklass. Lika många segrar historiskt sätt har även IFK Växjö och Täby IS. Flest segrar har Huddinge AIS med sju segrar med den senaste från 2012.

Nytt pris: Lagets kraft

Med start på årets final har Svensk Friidrott valt att instifta ett nytt pris i samband med Kraftmätningen: Lagets kraft. Lagets kraft tilldelas den aktive som under Kraftmätningen gjort sitt yttersta för sin egen och lagets prestation, det är en person som ger sitt allt och alltid lyfter sina lagkamrater genom pepp och hejarop.

Lagets kraft tilldelas tre aktiva, en från varje vinnande tävlingsklass: mixlag, flicklag och pojklag. Årets pris var en specialdesignad Svensk Friidrotts t-shirt.Detta år blev det två personer från Hammarby IF (genom vinst i både mix- och pojkklass) och en från IF Göta Karlstad.

All historik från Kraftmätningen

Resultat via Easyrecord

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

Hellas
Inför sommarens friidrottsskolor

Inne på det nya året börjar det bli dags att planera för 2024 års friidrottsskola. Inför sommaren kan föreningar söka projektstöd IF och haka på Landslagets Friidrottsskola.

LÄS MER