Annons

Kramer förbättrade svenska rekordet: ”Galen tid”

Andreas Kramer 880 5276 1591 Andreas Kramer förbättrade det svenska rekordet på 800 meter med drygt fyra tiondelar.

FOTO: DECA TEXT&BILD

För andra gången den här sommaren förbättrade Andreas Kramer det svenska rekordet på 800 meter. På Diamond League-galan i Paris sprang Andreas i mål på 1:43.66 och gick för första gången under 1:44.

Annons

Ullevis Andreas Kramer har tävlat flitigt under säsongen och den 20 juni förbättrade han det svenska rekordet, som stod sig i nästan fyra år, till 1:44.08.

På Diamond League-galan i Paris var tempot skyhögt redan från start och Andreas placerade sig i den bakre delen av fältet. Täten passerade halva loppet på 48.8 med svensken någon sekund bakom.

Med 200 meter kvar hade Andreas avancerat till åttonde plats. Täten drog i väg och Algeriets Djamel Sedjati besegrade något överraskande Emmanuel Wanyonyi från Kenya som inför tävlingarna i Paris hade världsårsbästat. Klockan stannade på 1:41.56 för Sedjati som både satte nationsrekord och förbättrade världsårsbästat. Hela tre man tog sig under 1:42 i den jämna kampen om segern.

Andreas höll bra över upploppet och passerade ytterligare en löpare. Han slutade sjua i mål på tiden 1:43.66, svenskt rekord med 42 hundradelar.

– Det var ett ruskigt tempo och jag är nöjd med hur jag genomför loppet. Jag märkte att det gick snabbt och jag tycker att jag hittade en bra position vid sargen. 1:41 är en galen tid för de tre första, säger Andreas Kramer till TV4 efter loppet.

Annons

Bengtström sexa på 400 meter häck

På herrarnas 400 meter häck hade Örgrytes Carl Bengtström bana fyra, två banor innanför Alison dos Santos från Brasilien.

Carl tappade något den första halvan av loppet men gjorde som vanligt en stark avslutning. På ett blåsigt Stade Charléty slutade svensken sexa på 48.68. Vann gjorde dos Santos på 47.78.

Se alla resultat från Diamond League i Paris.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter