Annons

Kramer och Henriksson springer på Sollentuna GP

Kramer Julia Det blir stjärntätt på Folksam GP i Sollentuna.

Fler och fler av våra största stjärnor kommer till start i Folksam Grand Prix Sollentuna på söndag, den 16:e juni. Nu presenteras ytterligare två, de EM-aktuella löparna Julia Henriksson och Andreas Kramer.

Annons

Med enbart fyra dagar kvar till Folksam Grand Prix ser vi fram emot att välkomna Andreas Kramer, nybliven EM-femma och EM-sexan Julia Henriksson till Sollentunavallen.

Andreas har haft en bra start på säsongen med fina tider under ett par Diamond League-galor samt en meriterande femteplats under EM i Rom. Andreas gick för medalj men hann inte riktigt hela vägen fram till det denna gången.

800 meter är en tuff gren där små marginaler och taktikdrag kan skaka om ett helt lopp, ofta med en hel del stök och bök under de två varven. Det räckte inte hela vägen fram i Rom. Desto bättre gick det i våras när marginalerna var på Kramers sida där han imponerade och sprang hem ett silver på inomhus-VM i Glasgow. En helt otrolig prestation och hans bästa merit så här långt i karriären.

Till Andreas Kramers övriga meriter hittar vi en hel rad SM-guld och dessutom ett EM-silver från EM i Berlin 2018, vilket var hans genombrott.

Nu kommer Kramer till Sollentuna söndag den 16:e juni för att gå för segern och förhoppningsvis en bra tid inför hemmapubliken. Andreas tävlar för Ullevi FK men bor sedan två år tillbaka i Stockholm där han kombinerar elitsatsningen med studier på Handelshögskolan.  

Annons

Loppet på Sollentuna Grand Prix blir en bra tävling och formindikator för Kramer i hans väg mot hans andra Olympiska spel senare i sommar, i Paris. 

Blir det svenskt rekord för Julia på Sollentunavallen?

Vilken fantastisk inledning på säsongen vi har fått se utav Julia Henriksson från Malmö AI. Först sprang hon in på fina personliga rekordet på 100 meter på 11.19 i en gala i Vari, Grekland den 15 maj, vilket placerar henne som tvåa genom tiderna i Sverige. Ett par dagar senare under Nordiska Mästerskapen på hemmaplan i Malmö small det till igen. Klockan stannade på otroliga 10.95, om än i +4.1-vind. En överlägsen seger för Julia. Vinden för kraftig för att det skulle vara giltigt som svenskt rekord, men att ha ett sub 11-lopp på kontot är få förunnat. En otrolig prestation.

Vi fick se Julia Henriksson springa 200 meter under 23 sekunder för första gången på Bauhausgalan Diamond League den 2 juni, när hon rusade in på 22.89. Och under EM i Rom sprang hon inte mindre än tre lopp under 23 sekunder och tangerade även det svenska rekordet på 22.82. 

Nu då till Grand Prix i Sollentuna. Vad kan hon hitta på när hon springer 100 meter på Sollentunavallen den 16:e? Får vi rent av se ett svenskt rekord live? Det finns ett par intressanta resultat och siffror att hålla koll på nedan om inte annat:

Annons

Banrekordet: 11.21 från Crystal Emmanuel 2019
Julia Henrikssons personliga rekord: 11.19
Svenskt rekord: 11.16 av Linda Haglund
Nomineringsspann till OS i Paris: 11.02–11.14

Vill du se Andreas Kramer och Julia Henriksson live? Köp biljetter här

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl 8080
Daniels Ståhl tvåa i regnigt Karlstad

Karlstadsolen lyste med sin frånvaro över Sola Arena när sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling avgjordes. I blöta förhållanden landade Daniel Ståhls diskus på 66.81 vilket räckte till en andraplats bakom slovenen Kristjan Čeh.

LÄS MER