Annons

Annons

Laget till terräng-EM i Bryssel är presenterat

Sarah Lahti23 (1) Sarah Lahti springer hem SM-guld i terränglöpning.

Åtta svenskar är uttagna att få springa terräng-EM i Bryssel i december. Bland dem SM-vinnarna Sarah Lahti och Emil Danielsson.

Under helgen som gick tog Karl Ottfalk hem guld på terräng-NM på Island i P19. När det är dags för terräng-EM i Bryssel den 10 december står han åter på startlinjen. Där får han sällskap av bland andra vinnarna av terräng-SM, Sarah Lahti, som tog en dubbel på SM, och Emil Danielsson, som vann 4 kilometer på SM, samt NM-medaljörerna i F19, Elsa Sundqvist och Majken Söderlund Larsson.

I F19 springer, förutom Elsa och Majken, även Ebba Broms och Towa Nilsson, som även de sprang på terräng-NM, och Tilda Månsson.

Detta är den första uttagningen och laget kan kompletteras till och med den 25 november. 

Det här blir den 29:e upplagan av terräng-EM och de klasser som tävlar är F19/P19, K22/M22 och senior för dam och herr samt en mixad stafett. Det svenska laget finns representerat i senior, F19 och P19.

Tävlingen kommer att arrangeras i parken Park van Laken i Bryssel och banan är i huvudsak på gräs och väntas vara lerig. F19 och P19 kommer att springa 5 kilometer och seniorerna 9 kilometer.

***

Du hittar mer information om den svenska truppen här.

Mer information om mästerskapet hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER