Annons

Annons

Larsson diskad i Dortmund – "Tar ändå med mig 6.55!"

Henrik Larsson Ny Henrik Larsson har all anledning att blicka framåt mot Czech Indoor Gala (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Henrik Larsson visar grym form i sin första tävling för året. Under lördagen var Götasprintern först i mål på Sparkassen Indoor Meerting i Dortmund och klockan stannade på 6.55. "En extremt rolig säsongsöppning", jublade Henrik som dock diskades en stund senare.

Efter ett fantastiskt 2023 inledde Henrik Larsson det nya året med att springa 60 meter mot tufft motstånd i Dortmund. På startlinjen stod bland andra italienaren Samuele Ceccarelli som vann fjolårets inomhus-EM i Istanbul och hemmalöparen Joshua Hartmann som har det tyska rekordet på 200 meter.

I försöken blev Henrik tvåa i sitt heat med 6.67, vilket resulterade i ett stort Q.

När det väl var dags för final, en dryg timme senare, var dock Henrik för snabb ur blocken. Ett rött kort hotade och domare var framme och diskuterade med värmlänningen.

- Jag hörde ett ljud och förklarade det för domaren. Jag fick springa under protest, säger Henrik.

Omstarten gick bättre. Och precis som i försöket kom Henrik väldigt starkt mot slutet av loppet och var först i mål på 6.55. Joshua Hartmann klöv mållinjen som andre man på 6.59 och trea i mål var hans landsman Aleksandar Askovic som noterades för 6.63.

Så länge galan pågick presenterades Henrik som segrare med ett nytt tävlingsrekord. Men lite senare fick Henrik beskedet att han var diskad.

- Det verkar tyvärr vara en diskning då de säger att jag måste bevisa ljudet jag hörde. Jag har inget sätt att göra det på. Men oavsett vad tar jag med mig att jag faktiskt sprang på 6.55! säger Henrik.

6.55 skulle ha varit karriärens näst snabbaste race och bara två hundradelar från det egna svenska rekordet. Tiden hade också placerat honom som delade fyra på World Athletics unga världsårsbästalista.

Men Henrik tänker inte hänga läpp för detta.

- Loppet kändes väldigt bra från 20-60 meter, men det blev lite orytm i starten. Men nu vet jag vad som finns och var jag står. Jämfört med fjolårets öppning var det här klart bättre. Det känns väldigt lovande och en ny chans väntar i Ostrava om tio dagar!

Här hittas resultaten från Dortmund

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER