Annons

Leo Magnusson ny Sverige-åtta genom tiderna

Leo Magnusson23 Leo Magnusson, arkivbild

FOTO: DECA TEXT&BILD

Bryssel bjöd på söndagskvällen på flera starka svenska insatser på 3000 meter hinder under tävlingen IFAM. Leo Magnusson tar plats på den svenska genom-tiderna-listan och Julia Samuelsson förstärker sin plats på damernas topplista.

Annons

Leo Magnusson från Sävedalens AIK tog klivet in på en åttondeplats genom tiderna i Sverige när han sprang 3000 meter hinder i Bryssel på 8:26.08. Före söndagens lopp hade han ett personligt rekord på 8:35.55, så det var en rejäl sänkning.

– Det var riktigt skönt att få en anständig tid på hinder, även om det gärna hade fått gå ytterligare lite snabbare så att man hade klarat direktkvalet till EM, säger Leo Magnusson och fortsätter:

– Inför året var det svårt att veta vad man skulle förvänta sig på hinder eftersom det är första året jag faktiskt satsar på distansen som senior. I Karlsruhe för två veckor sedan passerade jag halvvägs genom loppet en bra bit under EM-gränsen men föll rätt dråpligt i nästföljande vattengrav. Och på NM förra veckan kändes det rätt bedrövligt. Så det var skönt att få ett kvitto på att jag ändå kan löpa hinder på en internationell nivå. Med ett lite renare lopp i ett mindre fält hoppas jag att det finns ytterligare sekunder att ta.

Segrade gjorde britten Mark Pearce på 8:20.83 och Leo Magnussons tid räckte till en niondeplats. 

Även Hässelbys Miguel Palm slog till med sitt livs snabbaste lopp. Han kom i mål på 8:41.43, en sänkning av det personliga rekordet med knappt tre sekunder från 8:44.27.

Annons

Högby IF:s Julia Samuelsson förstärker sin niondeplats på svenska genom-tiderna-listan på 3000 meter hinder. Hon sprang loppet på 9:44.36, vilket är en sänkning av hennes personliga rekord med nästan fyra sekunder. Hennes gamla rekord satte hon i spanska Huelva den 30 april, så Julia har öppnat säsongen storartat.

Julia slutade som sexa i loppet och vann gjorde Chara Scherrer från Schweiz på 9:26.83.

Alla resultat från IFAM i Bryssel finns här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 0637
Nytt svenskt rekord av Andreas Kramer – "Supernöjd!"

Äntligen! På Irena Szewinska Memorial i polska Bydgoszcz lyckades Andreas Kramer vässa det svenska rekord han satte 2020. Ullevilöparen sprang i mål som segrare på 1:44.08, en sänkning av rekordet med hela 39 hundradelar. "Jag ville ju ha något med 1…

LÄS MER