Annons

Annons

Lilja lyrisk efter guldet på 400 meter: "Känns magiskt!"

Lisa Lilja 0943 (1) Lisa Lilja sänkte sitt personliga rekord till 52.73 och tog SM-guld på 400 meter.

Lisa Liljas 400-meterssatsning har hittills varit en mycket lyckad tripp. Under lördagen bärgade hon första SM-guldet på distansen och passade samtidigt på att persa med 52.73, en sänkning med 27 hundradelar. "Det känns magiskt!", säger Lisa.

Lisa Lilja har sedan tidigare stora friidrottsframgångar inte minst på 200 meter, men i år testar Örgrytelöparen vingarna på den dubbla distansen – och det gör hon med den äran.

På Hällåsen i Söderhamn kom första SM-guldet på 400 meter när Lisa sprang i mål på 52.73.

- Det känns magiskt! Det är så himla häftigt att få slå PB och ta SM-guld på en distans där jag fortfarande är väldigt ny. Det känns fantastiskt kul och det ska bli spännande att se framöver, jag har en mycket god känsla! säger Lisa.

- Upploppet på en fyrahundring kan man aldrig njuta av riktigt, men när jag kom i mål och såg tiden. Man saknar nästan lite ord. Jag ska bara ta in och njuta av detta nu.

Silvret gick till Spårvägens Jonna Claesson som sprang på 54.23, personligt rekord med hela 1.17! Täbys Linnéa Frobe sprang på säsongsbästat 54.23 vilket resulterade i ett SM-brons.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter