Annons

Lisa Gunnarsson tar ett sabbatsår – "Väldigt svårt beslut"

Lisa Gunnarsson (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Lisa Gunnarsson tar ett sabbatsår från allt tävlande under 2024. Stavhopperskan som är trea på de svenska genom-tiderna-listorna både ute och inne ska satsa på sina studier, men hon fortsätter att träna och utesluter inte en comeback. "Vi får se! Om glöden är där och ryggen känns bra", säger Lisa.

Annons

Lisa Gunnarsson har haft mycket problem med ryggen och missade hela den gånga säsongen. Nu har Hässelbyhopparen beslutat sig för att inte göra någon satsning mot Paris-OS 2024. Istället blir det en fortsatt paus från tävlandet.

– Det finns flera anledningar till beslutet. Först så har jag haft mycket ryggproblem som inte verkar vilja ge sig riktigt. Sedan har det också varit svårt att balansera studier med idrott här på Stanford. Jag har inte samma resurser här som förut, säger Lisa, som fortsätter:

– Det är extremt svårt att träna själv utan grupp och utan fysiskt närvarande tränare. När jag insåg att jag inte kunde satsa på idrotten till 100 procent så tog jag beslutet att inte tävla 2024.

Var det ett svårt beslut att fatta?

– Ja, ett väldigt svårt beslut. Jag försökte få det att fungera för jag vet hur roligt det är att tävla.

Annons

Efter alla skadebekymmer – hur mår du idag?

Jag mår bra. Jag har fortfarande ont i ryggen titt som tätt men det är mycket bättre.

Och hur går tankarna framåt? Kan det bli en comeback 2025?

– Vi får se! Om glöden är där och ryggen känns bra. Jag ska först göra klart min master. Det är prio nummer 1 just nu, säger Lisa som pluggar maskinteknik med specialisering inom reglerteknik och automation.

Lisa Gunnarssons personliga rekord utomhus är 4.65, vilket hon hoppade 24 mars 2022. Inomhus har hon klarat 4.56. Båda resultaten placerar henne som trea på de svenska genom-tiderna-listorna.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter