Annons

Lisa, Moa, Emil och Kasper är nya svenska rekordinnehavare

4X400m Lagem Lisa Lilja på väg mot svenskt rekord.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ett nytt svenskt rekord infördes retroaktivt sedan tävlings- och arrangemangskommittén beslutat att det ska finnas ett svenskt rekord på mixstafett 4x400 meter.

Annons

Sedan några år ingår en mixstafett med två kvinnliga och två manliga löpare över 4x400m på det internationella mästerskapsprogrammet och ikväll har Tävlings- och arrangemangskommittén beslutat att börja notera svenska rekord (för landslag) i grenen.

Beslutet gäller retroaktivt, och eftersom landslagsledningen vid sommarens Lag-EM var förutseende fick de fyra löparna Lisa Lilja, Moa Granat, Emil Johansson och Kasper Kadestål lämna dopingprov på plats i Chorzów efter det resultat – 3.17,93 – som nu alltså har upphöjts till svenskt rekord.

Eftersom grenen inte förekommer i nationella tävlingar är det inte aktuellt att införa något svenskt rekord för klubblag i mixstafett 4x400m.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER