Annons

Annons

Lisa, Moa, Emil och Kasper är nya svenska rekordinnehavare

4X400m Lagem Lisa Lilja på väg mot svenskt rekord.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ett nytt svenskt rekord infördes retroaktivt sedan tävlings- och arrangemangskommittén beslutat att det ska finnas ett svenskt rekord på mixstafett 4x400 meter.

Sedan några år ingår en mixstafett med två kvinnliga och två manliga löpare över 4x400m på det internationella mästerskapsprogrammet och ikväll har Tävlings- och arrangemangskommittén beslutat att börja notera svenska rekord (för landslag) i grenen.

Beslutet gäller retroaktivt, och eftersom landslagsledningen vid sommarens Lag-EM var förutseende fick de fyra löparna Lisa Lilja, Moa Granat, Emil Johansson och Kasper Kadestål lämna dopingprov på plats i Chorzów efter det resultat – 3.17,93 – som nu alltså har upphöjts till svenskt rekord.

Eftersom grenen inte förekommer i nationella tävlingar är det inte aktuellt att införa något svenskt rekord för klubblag i mixstafett 4x400m.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER