Annons

Lovisa till trestegsfinal – Tindra sjua i diskus

EYOF Logga

Tindra Törnestam var den enda svensk i final under den tredje dagen av EYOF och det slutade med en sjunde plats för Tindra från Spårvägens FK med 42.99. Lovisa Ulvenstam kunde enkelt ta sig till final i tresteg efter 12.18 i kvalet.

Annons

I diskusfinalen blev det norskt guld genom Helene Ramslien som kastade 49.16. Tindra Törnestam kastade 42.99 som längst och slutade på en sjunde plats. I trestegskvalet slutade Lovisa Ulvenstam åtta och är klar för final med 12.18.

Alva Back var först ut av svenskarna under onsdagen när hon inledde sjukampen. Efter 14.97 i den inledande grenen 100 meter häck följt av 1.54 i höjd och 11.65 i kula valde hon att avbryta sjukampen. På killarnas 2000 meter hinder föll Noa Steiner olyckligt i vattengraven, han tog sig ändå i mål på 6:14.62 men utan att kvalificera sig till finalen.

Tävlingarna livestreams här.

Se tidsprogram och resultat här.

Hela den svenska truppen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Sara Lennman 2884
Personligt rekord igen av Lennman: "Riktigt nöjd"

Så sent som i måndags satte Sara Lennman personligt rekord i kula med 18.25. På Nordiska mästerskapen i Malmö förbättrade hon perset med ytterligare 14 centimeter. Under söndagen fick vi även se Maja Nilsson höja sitt svenska årsbästa i höjd till 1.9…

LÄS MER
Henrik Larsson 2859
Blågul trio under 21 sekunder

Det fina vädret höll i sig under den andra dagen av Nordiska mästerskapen i Malmö. Vinden hade mojnat vilket de manliga 200-meterslöparna utnyttjade till fullo. Henrik Larsson vann på fina 20.49 och fick med ytterligare två svenskar under 21 sekunder…

LÄS MER