Annons

Annons

Lovisa till trestegsfinal – Tindra sjua i diskus

EYOF Logga

Tindra Törnestam var den enda svensk i final under den tredje dagen av EYOF och det slutade med en sjunde plats för Tindra från Spårvägens FK med 42.99. Lovisa Ulvenstam kunde enkelt ta sig till final i tresteg efter 12.18 i kvalet.

I diskusfinalen blev det norskt guld genom Helene Ramslien som kastade 49.16. Tindra Törnestam kastade 42.99 som längst och slutade på en sjunde plats. I trestegskvalet slutade Lovisa Ulvenstam åtta och är klar för final med 12.18.

Alva Back var först ut av svenskarna under onsdagen när hon inledde sjukampen. Efter 14.97 i den inledande grenen 100 meter häck följt av 1.54 i höjd och 11.65 i kula valde hon att avbryta sjukampen. På killarnas 2000 meter hinder föll Noa Steiner olyckligt i vattengraven, han tog sig ändå i mål på 6:14.62 men utan att kvalificera sig till finalen.

Tävlingarna livestreams här.

Se tidsprogram och resultat här.

Hela den svenska truppen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER