Annons

Annons

Lycke Holm tangerade personliga rekordet i Luxemburg

Melwin Lycke Holm23

FOTO: DECA TEXT&BILD

På CMCM Indoor Meeting i Luxemburg kom tre svenskar till start. En av dem var Melwin Lycke Holm som tangerade personliga rekordet 2.18 och därmed tog tillbaka platsen som Sverigeetta, som i ett par timmar innehades av Fabian Delryd. I den här artikeln bjuder vi även på två blågula resultat från USA.

Inför tävlingen i Luxemburg hade Kils AIK:s Melwin Lycke Holm ett säsongsbästa på 2.13, vilket också var svenskt årsbästa ändra fram till lördagseftermiddagen. Då hoppade nämligen Fabian Delryd 2.15 på Täby Vinterspel.

Men bara ett par timmar senare tog Melwin tillbaka positionen som vinterns Sverigeetta genom att tangera personliga rekordet 2.18 i Luxemburg.

Melwin klarade 2.18 i andra försöket och rev sedan ut sig på 2.21. Värmlänningen blev delad trea i tävlingen som vanns av greken Antonios Merlos, som klarade 2.21 och sedan gjorde tre fruktlösa försök på 2.26.

På galan deltog även två blågula sprinters. Hässelbys Nora Lindahl, som bor i Luxemburg, blev femma i sitt heat på 60 meter och sprang i mål på 7.46, nytt personligt rekord med två hundradelar och en tredjeplats på den svenska årsbästalistan.

På 200 meter blev IFK Lunds Erik Erlandsson sexa på 200 meter med 21.27. En fin säsongsöppning som ger 19-åringen en tredjeplats på den svenska årsbästalistan.

Här hittas resultaten i Luxemburg

När vi ändå pratar svenska insatser utomlands så kan vi passa på att rapportera att Yolanda Ngarambe har gjort årets första tävling. I Albuquerque, New Mexico, sprang turebergaren 800 meter på 2:05.86 vilket är svenskt årsbästa.

Vi kan även berätta att Maja Maunsbach under lördagen sprang 60 meter häck på 8.27 i Ann Arbor, Michigan. Bara en hundradel från perset för Maja och en placering överst på den svenska årsbästalistan.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER