Magisk dag för Tureberg när IUSM avrundades

Pallen P15 Kula Glad Ludvig Ellgren efter att ha persat med över en meter i kula och tagit hem guldet.

Elva medaljer. Det blev Turebergs facit dag två av IUSM i Friidrottens Hus i Göteborg. Mest imponerade Ayla Hallberg Hossain som tog tre guld: på 60m, i höjd och i tresteg.

P16:

Det blev pers på de fyra första i mål av finalen av 60 meter i P16. Bäst sprang Malmös William Trulsson som tog guld på fina 6.90. Det hade räckt till ett brons i M22-finalen i Skellefteå förra helgen. Jämnt där bakom också med Filip Olsson, Bromma IF, på 6.92.

William Trulsson som senare vann 400m-finalen på 48.75 – överlägsen seger och andra guldet där alltså. Även den tiden hade gett honom pallplatser i äldre åldersklasser.

I P16 kula stod Märstas Ludvig Fredman för en jättetävling när han vann guldet på 14.90. Inför tävlingen hade han ett personligt rekord på runt 13.5 men i femte omgången slog han till med 14.12 och i sjätte alltså 14.90. Silvret till Angelos Pavlidis från Malmö AI som stötte över 13 meter för tredje tävlingen i år.

F16:

Turebergs Ayla Hallberg Hossain var storfavorit att ta hem 60 meter för F16 och det gjorde hon också, efter ett jämnt lopp mot Hammarbys Esther Sahlqvist. Ayla vann finalen på 7.60 (inofficiell tid), på samma hundradel som Sahlqvist. Det var Aylas sjunde tävling i år under 6.70.

Ayla vann också höjdhoppet efter att ha varit felfri över 1.68. Och när det stod klart att silvermedaljören Smilla Arkdal Ranebro (IK Rigor) rivit ut sig på samma höjd valde hon att stanna där. Personliga rekord på tjejerna precis bakom: Alva Back brons på 1.66, Alva Åkesson fyra på 1.66 och Wilma Alexandersson femma på 1.62.

Tredje guldet för dagen för Ayla kom i tresteget där hon säkrade segern på 12.41, ett hopp hon gjorde i sista omgången. Östersunds Lovisa Ulvenstam gjorde en fin tävling och slog till med 12.34 i sista hoppet vilket räckte till silver.

I F16 kula blev det oerhört jämnt i kampen om guldet. Turebergs Kajsa Cabanas Andersson hade ledningen inför sista omgången på 14.38 när Hammarbys Ellen Forsell slog till med samma resultat. Men segern gick ändå till Kajsa efter en bättre andrastöt.

P15:

I P15 fick vi se många snabba 1000m-resultat när nästan hela startfältet persade i finalen. Och jämnt i toppen var det också. Hammarbys Vilmer Karlsson knep guldet på 2:35.59, endast några tiondelar före Upsalas Noa Steiner.

I P15 stav var IFK Göteborgs Axel Rogö i en egen klass för sig. Efter att ha säkrat guldet på 3.87 redan inledde han jakten på att slå sitt nysatta pers på 4.10. Vilket han också gjorde. 4.11 blev hans guldresultat. Axel försökte även på 4.20 men där tog det stopp.

Turebergs Ludvig Ellgren gjorde en jättetävling i kula. I stöten drog han iväg kulan till 16.51. Ett pers med över metern. Guldet var sen innan redan klart.

F15:

Det blev persfest i F16-finalen på 200 meter. Alla tre medaljörer persade. Först var Ullevis Hanna Amundin på 25.69.

I F15 längd gjorde Råby-Rekarnes Wilda Runeborg en fin tävling när hon stod för fyra hopp över fem meter – det längsta på 5.50. Det innebar guld för Wilda. Där bakom blev det en jämn kamp om medaljerna. Silver till Maya Lilja på 5.28, brons till Stella Lundström på 5.27 och Emilia Blomdahl fyra på 5.20.