Annons

Annons

Maja Åskag fyra genom tiderna: ”Det känns så skönt!”

Maja Askag23 (1) Maja Åskag älskar de nya banorna i Karlstad.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev en riktig höjdardag för Maja Åskag som slog till med nytt personligt rekord i längdtävlingen på Karlstads Folksam Grand Prix. Resultaten 6.75 gav henne en andraplats i tävlingen.

I längdtävlingen för kvinnor utmanades Maja Åskag och Kaiza Karlén av Fatima Diame från Spanien och Milica Gardasevic från Serbien.  

Efter tredje omgången låg Maja tvåa på 6.60 efter serbiskans 6.73. Det är det tredje längsta hoppet i Sverige i år och tangerar dessutom hennes nästa längsta hopp någonsin. Hon blev dock nerpetad till tredjeplatsen av Fatima Diame i den fjärde omgången.

Men Maja var inte nöjd. I femte omgången smällde hon till med 6.75, fyra genom tiderna i Sverige och nytt personligt rekord med nio centimeter. Det tog även upp henne till en andraplats i tävlingen, som även blev slutresultatet.

– Jag har ju hoppat de här längderna med för mycket medvind, så det känns så skönt att få med sig det här resultatet. Man tränar ju så mycket, sa en lycklig Maja Åskag som passade på att ge de nya banorna på Sola arena betyget 10 av 10.

Fanny Roos segrade i kula

Julia Henriksson tog hem segern på 200 meter när hon gick i mål på 23.31 en tiondel från hennes årsbästa och det näst snabbaste loppet i Sverige i år. Julia ledde i princip från start till mål och var stark på upploppet i duell med italienskan Alessia Pavese som kom in i mål 19 hundradelar efter svenskan.

Fanny Roos kom till start i kultävlingen och gick upp i ledning direkt. I den fjärde omgången stötte hon 18.48 och tog ett rejält grepp om tävlingen med en ledning på nästan en meter. Och ännu längre blev det i den femte omgången då hon fick till en stöt på 18.62 vilket även blev segerresultatet. Sara Lennman kom trea på 17.18.

Du hittar alla resultat här.

 

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER