Annons

Annons

Maja Åskag satte nytt pers i längd: ”Kan bli en bra sommar”

 Maja Åskag Maja Åskag, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det var många svenskar på plats i Köpenhamn för Copenhagen Athletics Games och flera letade sig upp på den svenska årsbästalistan. Vi fick också se Maja Åskag hoppa längre i längd än hon någonsin tidigare gjort

Maja Åskag valde att hoppa längd, inte tresteg, i Köpenhamn den här gången, och det gjorde hon ju helt rätt i. Hon hoppade nämligen längre än hon någonsin tidigare har gjort och bättrade på sitt personliga rekord med sex centimeter till 6.66. Hon hoppade faktiskt ett ännu längre hopp, 6.70, men då hade hon lite för stark medvind i ryggen för att det skulle få räknas som rekord. Hoppet på 6.66 tar dessutom upp Maja Åskag som ny etta på årsbästalistan i Sverige före Khaddi Sagnias 6.61.

– Det kändes bra! Najs och lätt liksom. Det här kan bli en bra sommar, sa en lycklig Maja Åskag efter tävlingen.

Många klättrade på svenska årsbästalistan

Filippa Sivnert klättrade på den svenska årsbästalistan efter tävlingen i Köpenhamn. Hon sprang 100 meter på 11.68 i försöken och putsade ännu mer på tiden i finalen då hon sprang på 11.62. Det blev ett klart nytt säsongsbästa och en tredjeplats i Sverige i år efter Elvira Tanderud och Julia Henriksson.

På 100 meter häck fick vi även se Elin Lindeblad springa in på en tredjeplats på Sverigebästalistan för i år. Hennes bästa tid kom i försöken, 13.73.

In på Sverigelistan tog sig även Jonathan Grahn som sprang 1 500 meter på 3:41.28, den fjärde snabbaste tiden på distansen i Sverige i år.

Kasper Kadestål låg redan etta på listan för tider i Sverige i år, men kom in på 47.31 på 400 meter, endast 11 hundradelar över sitt eget Sverigebästa.

Du hittar alla resultat från Copenhagen Athletics Games här.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER