Annons

Annons

Maja Åskag tillbaka över 14 meter

Maja Åskag 5170 Maja Åskag är tillbaka på rätt sida 14 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Maja Åskag stod för en av de bästa svenska insatserna under dag två av Nordiska Mästerskapen när hon nådde 14 meter i tresteg för första gången sedan 2021.

Dag två av Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn bjöd åter igen på fint väder och växlande vindar. Sverige kunde ta hem ytterligare åtta guld och lämna tävlingen som bästa nation.

2021 hoppade Maja Åskag 14.05 i tresteg när hon vann U20-EM i Tallinn. Sedan dess har det inte blivit några fler 14-meterstävlingar, fram till i dag. Maja inledde tävlingen med 13.47 innan 14.00 kom i det tredje hoppet, även i sista omgående hade hon ett långt hopp på 13.83 i något för stark medvind. Rebecka Abrahamsson slutade tvåa efter Maja på 13.59 i +2.2 sekundmeters medvind.

En som visade att hon är tillbaka på en hög nivå var Ellen Ekholm i damernas höjd. Ellen som tog brons på U20-EM 2015 och hade en otroligt stark inomhussäsong 2020 när hon hoppade 1.91 har haft svårt att närma sig samma höjder de senaste åren. I Köpenhamn tog hon hem segern före Bianca Salming och Louise Ekman när hon var felfri över 1.85. Både Louise och Bianca stannade, tillsammans med Matilda Eriksson, på 1.82.

19-åriga William Asker tangerade sitt personliga rekord på 5.20 när han slutade tvåa i herrarnas stav. I damernas slägga satte Rebecka Hallerth personligt rekord med 65.51 när hon slutade femma. Även Emilia Malmehed krossade sitt personliga rekord när hon stötte 15.10 i kula.

Se alla resultat från Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn.

På Friidrottsstatistik.se kan ni se rekord, statistik och läsa mer om de svenska aktiva.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER
Julia Henriksson 2113
Svenskt rekord av Henriksson "Var redo idag"

Hon har nosat på det tidigare, men under Nordenkampen lyckades Julia Henriksson sänka det svenska rekordet på 200 meter inomhus till 23.06. "Det är helt sjukt, jag är så glad", säger Julia Henriksson.

LÄS MER