Annons

Maja Maunsbach nia genom tiderna: "Aldrig varit så här stolt"

MAUNSBACH Maja 8524 Maja Maunsbach.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sent på lördagskvällen sprang Lunds Maja Maunsbach 100 meter häck på 13.34 vid en tävling i Baton Rouge, Louisiana. Med den tiden förbättrade Maja sitt personliga rekord med fem hundradelar och tog sig upp till en nionde plats i Sverige genom tiderna.

Annons

Maja Maunsbach hade en strålande inomhussäsong där hon sänkte sitt personliga rekord på 60 meter häck till 8.14 och gick in som fyra genom tiderna i Sverige. Under våren har Maja störts av skador och fick starta utomhussäsongen senare än planerat.

Maja fick ett stort lyft under 2023 då hon sänkte sitt personliga rekord på 100 meter häck till 13.39 och representerade Sverige på både Lag-EM och U23-EM. I Baton Rouge, Louisiana, kapade hon ytterligare fem hundradelar på det personliga rekordet till 13.34 och är nu nia genom tiderna i Sverige.

– Jag har aldrig varit så här stolt över mig själv. Sedan inomhussäsongen har jag haft problem med både höften och hälen som inte riktigt gett med sig. Jag har aldrig behövt jobba så mycket mentalt som de senaste veckorna. Den här veckan bestämde jag mig för att det var dags att satsa. Så jag gick all in och med hjälp av pannben och adrenalin så gick det, säger Maja Maunsbach.

Maja, som bor och pluggar i Minnesota, slutade fyra i sitt heat som vanns av Sydney Clemens på 13.24. Med i tävlingen men i ett annat heat fanns dubbla inomhusvärldsmästaren Lolo Jones. Vid 41-års ålder har Jones ett årsbästa på 13.11 och sprang i Baton Rogue på 13.22.

Se alla resultat från LSU Alumni Gold i Baton Rogue här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER