Annons

Annons

Maja Nilsson äntligen tillbaka – "Det var magiskt!"

Maja Nilsson Maja Nilsson (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Senaste tävlingen var Finnkampen 2022, men under tisdagen var höjdhopparen Maja Nilsson tillbaka och tävlade igen. "Det var magiskt! Jag har längtat efter den här dagen. Det känns så kul att vara tillbaka", säger Maja som hoppade fina 1.90 i slovakiska Banska Bystrica.

Örgrytehopparen Maja Nilsson har en besvärlig tid bakom sig och tävlade inte under hela fjolåret.

På tisdagens höjdgala i Banska Bystrica var det äntligen dags igen – och vilken comeback det blev! Maja hoppade 1.90, bara en centimeter från det personliga inomhusrekordet, och slutade sexa i tävlingen.

- Det var magiskt! Jag har längtat efter den här dagen. Det känns så kul att vara tillbaka, säger Maja, som fortsätter:

- Själva hoppningen gick över förväntan måste jag säga. Jag har haft väldiga problem med mitt knä och har därför behövt anpassa min träning under en längre period, så jag är väldigt nöjd med hur jag genomförde tävlingen i dag med tanke på min bakgrund.

Maja, som har ett utomhuspers på 1.96, var felfri över 1.85 och klarade sedan 1.90 i tredje försöket, ett resultat som också är svenskt årsbästa.

Tävlingen vanns av serbiskan Angelina Topic som hoppade 1.97.

I herrtävlingen deltog Kils AIK:s Melwin Lycke Holm som stannade på 2.15.

Mer info på tävlingens hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER