Annons

Annons

Många SM-medaljörer till start i NM i terränglöpning

Mohammadreza Abootorabi22 Mohammadreza Abootorabi sprang hem guldet på terräng-NM 2022.

Det är tätt mellan SM-medaljörerna från förra SM i terränglöpning när truppen till NM på Island presenteras. Och vi får även se förra årets segrare på NM ge sig på att försvara guldet.

Den 21–22 oktober avgjordes terräng-SM där Sarah Lahti blev terrängdrottning och Emil Danielsson och Samuel Russom fick dela på kungatiteln. Nu är truppen till Nordiska mästerskapet i terränglöpning uttagen, men ingen av seniorsegrarna kommer till start. Det gör däremot flera av de som delade deras prispall. NM i terräng avgörs i Reykjavik på Island den 5 november.

På startlinjen får vi bland annat se förra årets segrare i herrklassen på terräng-NM, Mohammadreza Abootorabi från Keep up RC. Där finns även årets tvåa på terräng-SM på både 4 och 10 kilometer, elitorienteraren Martin Regborn från Örebro KFUM och Leo Magnusson från Sävedalen AIK som slutade trea bakom Martin Regborn på 4 kilometer.

På damsidan har Sverige två representanter, Emilia Lillemo från Täby IS som tog silver på både 4 och 10 kilometer på SM i helgen, samt bronsmedaljören på 10 kilometer, Johanna Larsson från Örgryte IS.

Även på juniorsidan ställer Sverige upp med starka namn. SM-vinnaren för F19, Ebba Broms från Spårvägens FK, ställer upp tillsammans med Hälle IF:s Majken Söderlund Larsson som tog SM-guld i F15–17. Även Towa Nilsson från Högby IF som tog silvermedalj i F19 på SM och Elsa Sundqvist från Upsala IF som kom sexa i seniorklassen på 4 kilometer på SM ställer upp i F19 på NM.

Karl Ottfalk från IFK Lidingö, som tog hem SM-guldet i P15–17 ska tävla i P19 på NM tillsammans med SM-guldmedaljören i P19, Gabriel Claesson från IKHP samt silvermedaljören i P19, Milian Hentschke från Tullinge FI.

Du hittar en sammanställd lista över uttagningarna här.

 

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER