Annons

Annons

Många starka insatser men inga blågula medaljer på para-VM

Ellen Westling (1) Ellen Westling.

FOTO: KARL NILSSON

Para-VM i Paris är över för de svenska friidrottarna och landslagsledare Magnus Olsson hittar många glädjeämnen: "Sammantaget en godkänd insats. Vi nådde inte målet att ta en medalj, men vi åker hem med många fina prestationer i bagaget."

Sverige åkte till para-VM i Paris med en kvartett aktiva och när det hela ska summeras ser landslagsledare Magnus Olsson flera positiva bitar att ta med framåt:

- Sammantaget är det en godkänd insats. Vi nådde inte målet att ta en medalj eller en kvotplats till Paralympics, men vi åker hem med många säsongs- och personbästan, säger Magnus som exemplifierar med Ellen Westlings prestationer:

- Ellen satte två prydliga PB och presterade som bäst när det gällde som mest. Hon var VM-debutant och är bara 07:a och detta ger bra erfarenhet inför kommande satsning. Hennes specialgren längd fanns tyvärr inte i hennes klass, så inför detta VM har hon gjort en specialsatsning på sprint.

Vad tar laget framför allt med sig framåt?

- God laganda och härligt go i hela truppen! Det är ett ungt gäng som satsar ordentligt. Det känns bra inför kommande mästerskap.

Sverige dag för dag:

9 juli: Axel Colling, 100 m/T72 final, 8:a, 20.98
10 juli: Ellen Westling, 200 m/T35 försök, 9:a, 37.79 (PB)
12 juli: Tobias Jonsson, längdhopp/T12 final, 9:a, 6.38 (SB)
12 juli: Olof Ryberg, längdhopp/T12 final, 11:a, 6.17 (SB)
17 juli: Ellen Westling, 100 m/T35, försök, 11:a, 17.51 (PB)

HÄR hittas arrangemangets hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter