Annons

Annons

Många svenska avancemang när U20-EM inleddes

GRAHN Jonathan 0303 Jonathan Grahn hade inga problem att ta sig till final på 3000 meter.

U20-EM i Jerusalem inleddes tidigt under måndagen svensk tid och vi fick direkt se flera avancemang av de svenska juniorerna.

I den första grenen 3000 meter hinder hade Sverige två tjejer till start. I det första försöksheatet kunde Ebba Cronholm springa kontrollerat och gå i mål som femma på tiden 10:33.30. De åtta första i mål avancerade direkt till final och i heat två blev det en femte plats även för Lowa Branth på 10:38.30.

Dubbla svenska avancemang blev det också på killarnas 3000 meter utan hinder genom Karl Ottfalk och Jonathan Grahn. Även på 3000 meter var det endast de åtta första i mål som tog sig vidare till finalen som avgörs på onsdag. Jonathan anförde det första heatet och kunde jogga i mål som trea på 8:32.25. Karl hade god marginal ned till åttonde plats när han slutade femma i det andra försöksheatet på 8:22.74.

Vi kommer att få se två svenskar i stavfinalen för killar efter att både William Asker och Linus Jönsson krånglat sig vidare. Linus var nära att försvinna redan på ingångshöjden 4.85 som han klarade i sista försöket. Han tog även 5.05 i tredje och sista innan han gled över 5.15 vilket räckte till final. William var felfri upp till 5.05 vilket skulle visa sig räcka för att avancera. Den tredje svensken i kvalet Viktor Rahm stannade på 4.85 och slutade på 22:a plats.

Engla Nilsson, som tog brons på SM i Söderhamn, tog sig vidare till final i höjd efter att ha klarat 1.80 i kvalet. Alvah Lind tog 1.72 i andra försöket men sedan tog det stopp på 1.77, hon slutade 21:a när kvalet summerades.

Linnea Svanhall inledde sjukampen med 14.37 på 100 meter häck följt av 1.65 i höjd. Sjukampen fortsätter i eftermiddag med kula och 200 meter.

Det blev tyvärr inget avancemang till släggfinalen för varken Saga Berg eller Linda Hedlund. Saga var med sina 57.73 endast 27 centimeter från tolfte platsen som gav en plats i finalen. För Linda blev det 51.69 som längst och hon slutade 22:a.

Det var tuffa kriterier för att avancera till final på killarnas 400 meter efter att semifinalerna utgått. Jeroen Persson slutade sexa i sitt försöksheat på 48.67, för att ta sig till final krävdes 47.18.

Läs vår guide till mästerskapet här.

Se alla resultat här.

Följ tävlingarna live på AllAthletics.tv.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER