Annons

Annons

Melwin Lycke Holms nya årsbästa i höjd – ”Väldigt bra försök på 2.16”

Melwin Lycke Holm23 (1) 2.13 lyder nya årsbästat för Melwin Lycke Holm.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Dagen efter sitt nya personliga rekord i längdhopp var det dags för höjdhopp för Melwin Lycke Holm i Örebro, en tävling där han förbättrade sitt årsbästa med fyra centimeter.

Söndagen var den andra tävlingsdagen av Örebro Indoor Games. Melwin Lycke Holm, som under lördagen slog till med ett nytt personligt rekord i längdhopp när han hoppade 7.51 i en tät duell med Joakim Hellbratt, förbättrade på söndagen sitt årsbästa i höjd.

Kil-hopparen var felfri över 2.10 och klarade sedan 2.13 i det andra försöket. 2.16 blev för högt den här gången, men resultatet är fyra centimeter högre än hans tidigare bästa hopp för i år, trots gårdagens urladdning i längdgropen.

– Det kändes helt okej men jag var sliten från längden igår och det var svårt att ladda om. Jag hade en helt okej känsla i kroppen och väldigt bra försök på 2.16, så det var lite synd att inte få med sig det idag, säger Melwin Lycke Holm.

Örebro Indoor Games bjöd även på löpning under söndagen. På 400 meter gick Spårvägens Jonna Claesson in som etta på svenska årsbästalistan med sitt nya personliga rekord 55.22. KFUM Örebros Alvin Reinebo gick på herrsidan in på en andra plats i svenska årsstatistiken med sina 50.12 på samma distans.

Alexander Oliver från IF Göta Karlstad tog sig in på en tredjeplats på den svenska årsbästalistan på 60 meter när han vann på den nya personliga rekordtiden 6.95 och Wilma Svenson från IFK Växjö tog med sig segern från Örebro i damernas 60 meter med tiden 7.66.

***

Du hittar alla resultat från Örebro Indoor Games här.

Söndagen var även andradag för Startskottet i Göteborg och du hittar alla resultat därifrån här.

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER