Annons

Mondo Classic 2024 – sju världsnamn redan klara

Armand Duplantis23 (7) Armand Duplantis under Mondo Classic 2023.

FOTO: DECA TEXT&BILD

2024 blir det tredje året som stavgalan Mondo Classic arrangeras i Uppsala och det är en tävling som har lockat stora namn – så även nästa år.

Annons

Mondo Classic, som nu har nått Athletics Indoor Tour Silver Meeting-status, kommer att arrangeras i Uppsala den 6 februari 2024. Och som vanligt fylls startlistan på med idel världsnamn. Bland andra kommer de två bronsmedaljörerna från VM i Budapest, Kurtis Marshall och Christopher Nielsen att återigen utmana Armand Duplantis.

– Att tävla på hemmaplan i Uppsala betyder någonting extra för mig, då jag alltid hoppar bra här. De hoppare som deltar i Mondo Classic 2024 kommer vara mina konkurrenter även vid OS i Paris senare under säsongen, säger Mondo Duplantis i ett pressmeddelande.

Övriga namn som redan är klara är den amerikanska tvåfaldiga världsmästaren Sam Kendricks, VM-finalisten från Belgien Ben Broeders, norska talangen Pål Haugen Lillefosse, KC Lightfoot som har det amerikanska rekordet på 6.07 och den lovande fransmannen Thibaut Collet.

Den fullständiga startlistan väntas bli klar inom kort.

Läs mer om tävlingen på hemsidan.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER