Annons

Annons

Mondo Classic 2024 – sju världsnamn redan klara

Armand Duplantis23 (7) Armand Duplantis under Mondo Classic 2023.

FOTO: DECA TEXT&BILD

2024 blir det tredje året som stavgalan Mondo Classic arrangeras i Uppsala och det är en tävling som har lockat stora namn – så även nästa år.

Mondo Classic, som nu har nått Athletics Indoor Tour Silver Meeting-status, kommer att arrangeras i Uppsala den 6 februari 2024. Och som vanligt fylls startlistan på med idel världsnamn. Bland andra kommer de två bronsmedaljörerna från VM i Budapest, Kurtis Marshall och Christopher Nielsen att återigen utmana Armand Duplantis.

– Att tävla på hemmaplan i Uppsala betyder någonting extra för mig, då jag alltid hoppar bra här. De hoppare som deltar i Mondo Classic 2024 kommer vara mina konkurrenter även vid OS i Paris senare under säsongen, säger Mondo Duplantis i ett pressmeddelande.

Övriga namn som redan är klara är den amerikanska tvåfaldiga världsmästaren Sam Kendricks, VM-finalisten från Belgien Ben Broeders, norska talangen Pål Haugen Lillefosse, KC Lightfoot som har det amerikanska rekordet på 6.07 och den lovande fransmannen Thibaut Collet.

Den fullständiga startlistan väntas bli klar inom kort.

Läs mer om tävlingen på hemsidan.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER