Annons

Mondo Duplantis till final i EA:s Athlete of the year

Armand Duplantis

FOTO: DECA TEXT&BILD

Röstningen är avslutad och det är klart att Armand Mondo Duplantis är en av de tre finalisterna att bli Athlete of the Year vid Golden Tracks-galan den 21 oktober.

Annons

Efter att allmänheten har fått säga sitt genom röstning i sociala medier är de tre finalisterna till European Athletics Athlete of the Year klara. 

De tre som fortfarande är med i fajten om titeln är vår egen stavstjärna Armand Duplantis, medeldistanslöparen Jakob Ingebrigtsen (Norge) och längdhopparen Miltiadis Tentoglou från Grekland. 

Mondo slog världsrekord under både inom- och utomhussäsongen, tog VM-guld, vann Diamond League och är rankad världsetta, men segern är inte given. Förra året fick två av årets finalister, Mondo och Jakob Ingebrigtsen, dela på priset och lördagen den 21 oktober får vi veta vem som tar hem titeln i år. 

Senast en svensk man vann priset två år i rad var när trestegshopparen Christian Olsson blev Athlete of the Year både 2003 och 2004. 

De tre kvinnliga finalisterna är 400 meter häck-fantomen Femke Bol (Nederländerna), höjdhopparen Yaroslava Mahuchikh (Ukraina) och gångaren Maria Perez (Spanien).

Läs mer om finalisterna här.

Du kan följa galan på European Athletics YouTube-kanal

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter