Annons

Annons

Mondo hoppar för Upsala IF på lag-SM i Sollentuna

Armand Duplantis22 (2) Armand Duplantis under förra årets final i lag-SM.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Den 8 juli är dags för finalen i lag-SM och vi kommer att kunna se många svenska storstjärnor på plats i Sollentuna för att samla poäng till sina klubblag, bland andra Armand Duplantis och Daniel Ståhl.

På lördag, den 8 juli, ska finalen i lag-SM avgöras på Sollentunavallen. I finalen tävlar åtta klubblag för kvinnor och åtta för män – de sex främsta under förra årets final och två lag som tagit sig till finalen via kvalmatcher. Varje lag har en deltagare i varje individuell gren samt ett stafettlag.

Läs mer om bestämmelserna för lag-SM här.

Under lag-SM ställer många av våra allra främsta stjärnor upp för sina klubbar och finalen 2023 är verkligen inget undantag. Till Sollentunavallen kommer såväl Mondo Duplantis och Daniel Ståhl som Thobias Montler och Fanny Roos för att samla poäng till sina klubblag. Det kostar inget att komma och titta, så alla är välkomna till Sollentunavallen. 

Armand Duplantis kommer att tävla för sitt Upsala IF direkt när tävlingarna drar igång klockan 10.30 när stavtävlingen avgörs. Örgrytes William Asker, som har det näst bästa årsbästat i tävlingen, får höja sitt pers rejält om han ska lyckas slå Upsala-hopparen, men om inte annat är lag-SM en chans att få mäta sina krafter mot de bästa.

Längdhoppet med Thobias Montler startar vid 12.30 och vid 14.00 är det dags för Daniel Ståhl och Simon Pettersson att försöka knipa så många poäng som möjligt till Spårvägens FK respektive Hässelby SK i diskustävlingen.

Den som vill se Fanny Roos stöta långt för Malmö AI ska fokusera lite extra vid 10.45 när hon och Spårvägens FK:s Sara Lennman slåss om de högsta poängen. Även 100 och 200 meter kan bli riktiga höjdare när två av årets hittills snabbaste kvinnor, Julia Henriksson och Filippa Sivnert ska försöka ge Malmö AI flest poäng.

Starka namn i sprint och diskus

Naturligtvis är det här inte på långa vägar de enda som är värda att hålla ögonen på under lördagen. Hässelby SK:s Jakob Samuelsson som tidigare under säsongen kastat över 80 meter i spjut ska även kasta i Sollentuna. Max Hrelja som hittills har haft en strålande säsong med tider som gjort att många undrar när det svenska rekordet på 110 meter häck ska ryka, kommer till start för sitt Malmö AI. Och Jonathan Grahn som så sent som i onsdags slog nytt svenskt juniorrekord på 1500 meter ska tävla för Mölndals AIK. Och ni som gillar medeldistans kan även se fram emot att se Spårvägens Emil Danielsson springa 800 meter. 

Och Örgryte IS kan hoppas på en bra tävling av svenska rekordhållaren i stav, Michaela Meijer och i diskustävlingen får vi se en sammandrabbning av Hässelbys Vanessa Kamga, Spårvägens Emma Ljungberg och Upsala IF:s Caisa-Marie Lindfors, alla tre med årsbästan över 59 meter.

***

Hela startlistan finns här.

Tidsprogrammet för lag-SM finalen hittar du här.

Resultaten hittar ni här.

Mer information om tävlingen hittar du på hemsidan.

***

Lag-SM enligt statistiken

Tabellerna är gjorda utefter årsbästa i startlistorna. I de fall det saknas årsbästa utomhus har årsbästa inomhus räknats. 

Män

 

 

 

 

 

Total poäng

Grenar

1

Spårvägens FK

94

17

2

Hässelby SK

88,5

17

3

Örgryte IS

83

17

4

Upsala IF

82

17

5

Ullevi FK

80

17

6

Malmö AI

70,5

17

7

Turebergs FK

59

17

8

Mölndals AIK

55

17

 

Kvinnor

 

 

 

 

 

Total poäng

Grenar

1

Hässelby SK

87

17

2

IF Göta Karlstad

85

17

3

Malmö AI

83

16

4

Örgryte IS

79

17

5

Upsala IF

79

17

6

Spårvägens FK

76

16

7

Ullevi FK

62

17

8

Täby IS

54

12

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter