Annons

Annons

Mondo nära nytt världsrekord

DUPLANTIS Armand 1626 Mondo flög högt över 6.10.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Bryssel bjöd på perfekta väderförhållanden och nylagda banor när säsongens näst sista Diamond League avgjordes. Fredagskvällens tävling handlade främst om att plocka poäng för att få delta i finalen kommande helg, något som Armand Mondo Duplantis hade löst redan innan dagens vinst.

Mondo Duplantis är klar för final i Diamond League nästa helg, men det hindrade honom inte från ytterligare en stavhoppstävling i världsklass i Bryssel.

Duplantis stod över ingångshöjden 5.42, hoppade 5.62, stod över 5.72, hoppade 5.82, stod över 5.87 och hoppade 5.92. När ribban skulle upp på 5.97 valde de tre kvarvarande - Mondo, Sam Kendricks och Ernest John Obiena - att stå över. Ribban hissades istället upp till 6.02, en höjd som Mondo luftade i första men som Kendricks och Obiena rev ut sig på.

Mondo stod därmed som segrare och valde att lägga upp ribban på 6.10 (nytt arenarekord), en höjd som han återigen tog med god marginal.

Nästa höjd skulle komma att bli världsrekordförsök på 6.23. I första försöket vände han i luften innan ribbpassagen. I andra var han uppe vid ribban men sparkade ned den med fötterna på vägen över. Tredje försöket var riktigt nära, höjden fanns där men han slog i ribban på vägen ned och därför gick det tyvärr inte denna gång.

Nu återstår det att se vad det blir för resultat i finalen som går av stapeln i Eugene nästa helg, 16–17 september.

Alla resultat i Bryssel hittas här. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER