Annons

Annons

Mondo satte nytt världsårsbästa – hoppade 6.11 i Hengelo

Armand Duplantis Armand Duplantis, arkivbild

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ordningen är återställd nu när Armand Duplantis är högst upp på världsårsbästalistan i stavhopp. På FBK Games i nederländska Hengelo hoppade han 6.11 och puttade ner KC Lightfoot från tronen.

Mondo Duplantis jagade världsårsbästat på FBK Games i Hengelo. Amerikanen KC Lightfoot hoppade 6.07 i Nashville för ett par dagar sedan, vilket är en bra bit högre än Mondos årsbästa på 5.91. Skulle det bli ändring på det i Hengelo?

Mondo gick in i tävlingen på 5.60, vilket såg bekvämt ut, stod över 5.71 och seglade över 5.81 till synes utan problem. När han klarade även 5.91 i första försöket med god marginal kom det förhoppningar om att han skulle kunna öka sitt årsbästa en bit.

Och visst gjorde han det. Mondo satte upp ribban på 6.11 för att både ta över världsårsbästat och dessutom slå tävlingsrekordet på 6.10 som han tog i Hengele förra året. Och redan i första försöket gled han över med lätt darr på ribban och tog därmed ett fast grepp om världsårsbästat.

Men han var inte mätt där utan satte upp ribban på 6.23 för ett nytt världsrekordsförsök. I första försöket sprang han igenom, i andra avbröt han hoppet mitt i och i det tredje försöket genomförde han hela hoppet men rev. Det nya världsrekordet får vänta.

18.30 för Fanny Roos

Fanny Roos var även hon i Hengele och stötte kula. Hennes tävling började svagt med stötar på låga 17 meter, men i femte omgången fick hon i alla fall iväg kulan 18.30. Det räckte till en sjätteplats.

Carl Bengtström skulle ha gjort säsongsdebut på 400 meter häck i Hengelo, men stod över för säkerhets skull efter att han haft en känning i baksida lår.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER