Annons

Monsterkast av Thea Löfman – "Känns såååå sjukt!"

Thea 2 Mobil Thea Panorama

Thea Löfman har fått en kalasstart på 2024. Under onsdagen vräkte den 20-åriga MAI-kastaren iväg släggan hela 70.54 och klättrar därmed från åttonde till fjärde plats på den svenska genom-tiderna-listan.

Annons

På Europacupen i kast i Portugal för en månad sedan satte Thea Löfman nytt personligt rekord med 68.08. Det var dryga metern längre än hennes tidigare bästa-notering.  

Under onsdagen var det dags igen, och den här gången passerades till och med drömgränsen 70 meter! Det skedde på en tävling i Uppsala där Theas slägga nådde mark först efter 70.54 – och plötsligt är det bara tre svenskor som kan ståta med finare personbästan: Grete Ahlberg (70.87), Tracey Andersson (70.99) och Ida Storm (71.52).

- Det känns såååå sjukt! Det var ett bra kast och jag känner att jag har mycket i kroppen. Men jag åkte upp till Uppsala ganska tidigt i morse så jag förväntade mig absolut inte 70 meter. Jag tänkte att jag skulle vara jättenöjd om jag gjorde runt 66-67, säger Thea som levererade serien X - X - 70.54 - 69.75 - 68.06 - X.

Två grymma pers så här tidigt på året – hur mycket har du utvecklats egentligen?

- Det känns som att jag utvecklas hela tiden. Jag och min tränare Stellan (Kjellander) har ett fantastiskt bra samarbete och har gnetat på bra i Malmö.

Vad betyder de här resultaten för dig?

- Asså jag har inga ord. Det känns overkligt, samtidigt som jag har känt mig stark och explosiv på sistone. Fyra genom tiderna och 70 meter … 70 har ju alltid varit drömgränsen och att jag tog den idag, i april, är så roligt. Nu är jag ännu mer taggad på säsongen 2024!

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 0637
Nytt svenskt rekord av Andreas Kramer – "Supernöjd!"

Äntligen! På Irena Szewinska Memorial i polska Bydgoszcz lyckades Andreas Kramer vässa det svenska rekord han satte 2020. Ullevilöparen sprang i mål som segrare på 1:44.08, en sänkning av rekordet med hela 39 hundradelar. "Jag ville ju ha något med 1…

LÄS MER