Annons

Annons

Montler lämnar återbud – Kapell får chansen

Thobias Montler 7374 Thobias Montler under Nordenkampen 2022.

Under onsdagen meddelade förbundskapten Kajsa Bergqvist att längdhopparen Thobias Montler lämnar återbud till Nordenkampen på grund av de ryggproblem han ådrog sig i helgen. Ersätter gör Hammarbys 17-åring Elias Kapell.

Med fyra dagar kvar till Nordenkampen i Baerum har tre svenskar tvingats lämna återbud. Ullevis Thobias Montler fick ont i ryggen under lördagens FGP-tävling i Sätra Friidrottshall och problemen har inte blivit bättre snabbt nog för att kunna ställa upp i Nordenkampen.

I stället får Elias Kapell chansen att göra debut i seniorlandslaget. Elias som fyller 18 år juni har i vinter hoppat 7.37.

– Det är såklart väldigt tråkigt för Thobbe som hade hoppats på att ryggen skulle bli bättre i tid. Samtidigt riktigt kul för Elias att få chansen i seniorlandslaget, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Även Turebergs Hanna Hermansson har lämnat återbud. Detta på grund av sjukdom. Saga Provci från IFK Göteborg ersätter henne på 1500 meter och Elin Brink från Mölndals AIK som först var uppsatt att springa 3000 meter flyttas i stället till 1500 meter. På 3000 meter går Högbys Julia Samuelsson in tillsammans med Täbys Emilia Lillemo.

Spårvägens Marvin Tay som skulle sprungit 60 meter häck har lämnat återbud. Ersätter gör klubbkamraten Sidrak Afework.

Se hela truppen till Nordenkampen här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Simon Pettersson 9431
Truppen till European Throwing Cup presenterad

Om knappt två veckor, 9-10 mars, är det dags för European Throwing Cup som för tredje året i rad arrangeras i portugisiska Leiria. I den svenska truppen som reser till Portugal finns bland andra OS-silvermedaljören Simon Pettersson som gör säsongsdeb…

LÄS MER
ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER