Annons

Montler säsongsöppnade med 7.96

Thobias Montler (Arkivbild) Thobias Montler (Arkivbild)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev några futtiga centimeter från åtta meter i Thobias Montlers säsongspremiär på Cypern, men det blev en klar ökning av det svenska årsbästat.

Annons

Det duggar tätt mellan säsongsdebuterna just nu. I kväll var det dags för Thobias Montler och Tilde Johansson att testa utomhusformen vid en tävling på Cypern. 

Thobias Montler lyckades inte ta sig över åtta meter i debuten, men nästan. Hans första hopp i tävlingen mätte 7.95 och hoppet i andra omgången var en nätt ökning med en centimeter till 7.96, vilket också blev hans längsta hopp. Sedan följde två övertramp innan han stod över i femte omgången. Tävlingen avslutades med ytterligare ett övertramp.

Resultatet är en rejäl ökning av det svenska årsbästat och räckte till en andraplats i tävlingen.

Även Ullevis Erik Johansson som även han gjorde utomhusdebut i samma tävling och nådde 7.16 och en tiondeplats. Vann gjorde grekiska Miltiadis Tentoglou som hoppade 8.26 i sista omgången.

I damernas längdtävling fick vi se en säsongsöppning från Tilde Johansson. Hon inledde lite svagt, men blev starkare och starkare tävlingen genom och hoppade sitt längsta hopp i sista omgången, 6.35. Det räckte till en femteplats i tävlingen.

Du hittar alla resultat från Cyprus International Athletics Meeting här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter