Annons

Montler tvåa efter Tentoglou i Aten

Thobias Montler (10) Thobias Montler (Arkivbild)

FOTO: DECA TEXT&BILD

I den rena längdtävlingen Piraeus Street Long Jump i Aten fanns fyra svenskar på plats, Tilde Johansson och Khaddi Sagnia på damsidan och Erik Johansson och Thobias Montler på herrsidan. Och Montler knep en pallplats.

Annons

Khaddi Sagnia har för tillfället mycket svårt att hitta rätt på plankan. Under fredagens Diamond League inledde hon med två övertramp vilket gav henne en enda chans att ta sig till de tre sista försöken, vilket hon inte lyckades med. I Aten fick hon hoppa alla sex hopp, men fick lämna tävlingen med fem kryss i protokollet. Hennes enda godkända hopp mätte 6.43 och gav henne en fjärdeplats i tävlingen.

Tilde Johansson kom till Aten med en bra tävling i ryggen när hon i onsdags hoppade 6.56 i Kalamata, hennes längsta hopp utomhus sedan 2019. I Aten hoppade hon som längst 6.40, vilket räckte till en femteplats.

Thobias Montler fortfarande inte över 8 meter

Även Thobias Montler inledde tävlingen utan att vara kompis med plankan. Två övertramp följdes av ett hopp på 7.88 i tredje omgången. I samma omgång spräckte hemmahopparen Miltiadis Tentoglou åttametersgränsen i tävlingen med sitt hopp på 8.03.

Längre än så blev det inte för Montler den här kvällen, utan han avslutade med tre täta hopp som mätte 7.70, 7.73 och 7.72. En andraplats räckte hans 7.88 till, endast slagen av Tenoglou som slog till med 8.24 i sista hoppet.

Erik Johansson hoppade de fyra första hoppen, varav det längsta mätte 6.98, men bröt sedan tävlingen. Han slutade som åtta i tävlingen.

Du hittar alla resultat här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER