Annons

Annons

Nästpers av Wikström i Santa Pola

Carolina Wikström (9) Carolina Wikström (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Carolina Wikström visade god form i Santa Pola där hon sprang halvmaran på 1:10:46, Upsalalöparens näst snabbaste insats på distansen. "Hade en sisådär dag och därför väldigt nöjd att klämma mig sub 71!", kommenterar Carolina.

Det finns fina svenskinsatser att rapportera från söndagens Mitja Marató Internacional Vila de Santa Pola. Inte minst fick Carolina Wikström ett fint kvitto.

Wikström, som missade Valencia Marathon i december på grund av sjukdom, var nu tillbaka på startlinjen och avverkade halvmaran i Santa Pola på 1:10:46 vilket räckte till en sjätteplats.

- Hade en sisådär dag och därför väldigt nöjd att klämma mig sub 71! Spanska lopp sviker sällan. Nu fortsätter maratonträningen med ytterligare två veckor här, skriver Carolina på Instagram.

Carolina som vill OS-kvala i maraton har nu siktet inställt på Sevilla maraton den 18 februari.

På placeringen efter Wikström i Santa Pola hittar vi namnen Carolina Johnson som sprang på 1:12:17, pers med 4 sekunder, och även på nionde plats är det svenskt i form av Johanna Bäcklund som passerade mållinjen efter 1:14:31, pers med 45 sekunder.

Etiopiskan Zewditu Aderaw var snabbaste kvinna med 1:07:59 och vassast bland männen var hennes landsman Andamlak Belihu som sprang på 59:59.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER