Annons

Ngarambe besegrade Sifan Hassan i Hengelo

Yolanda Ngarambe 3103 (2) Yolanda Ngarambe under Bauhausgalan i Stockholm.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Yolanda Ngarambe gjorde ett strålande lopp på Continental Tour-tävlingen i Hengelo under söndagskvällen. Svenskan förbättrade sitt årsbästa på 1500 meter till 4:04.50 när hon slutade trea och besegrade självaste Sifan Hassan.

Annons

Det blev ingen seger för hemmafavoriten Sifan Hassan på FBK Games i nederländska Hengelo. Hassan öppnade offensivt i damernas 1500-meterslopp men föll tillbaka rejält och blev till slut femma.

I samma lopp kunde Turebergs Yolanda Ngarambe enkelt följa med tätklungan och farten indikerade på en sluttid precis över fyra minuter. In på upploppet låg svenskan sjua men hon gjorde en urstark avslutning och tog sig hela vägen upp som trea i mål.

Brittiskan Melissa Courtney-Bryant vann loppet på 4:03.58 och för Yolanda skrevs tiden till 4:04.50, hennes nästa snabbaste lopp i karriären. Det personliga rekordet 4:03.43 är från semifinalen på VM i Doha 2019.  

Yolanda har haft en riktigt bra säsong och sprungit sex av sina tio snabbaste lopp i karriären. FBK Games är en del av World Athletics Continental Tour Gold och tredjeplatsen är Yolandas mest meriterande placering så här långt under säsongen.

Med i tävlingen fanns även Malmö AI:s Fanny Roos. I den högklassiga kultävlingen slutade svenskan sexa på 18.64. Tre kvinnor stötte över 20 meter med Nederländernas Jessica Schilder som segrare på det nya nationsrekordet 20.33.

Se alla resultat från FBK Games.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter