Annons

Nordiska tävlingsprogrammet för 2024 växer fram

Nordenkampen23 Glada sprintdamer under Nordenkampen i Karlstad 2023.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Knappt har vi stängt dörrarna för utomhussäsongen 2023 innan planerna för inom- och utomhussäsongen 2024 presenteras. Nu är det de nordiska mästerskapen och landskamperna som nästan alla har fått datum och tävlingsort.

Annons

Först ut bland de nordiska mästerskapen 2024 är Nordenkampen i februari och sist ut är NM i terränglöpning i november. I dagarna har det mesta kring tävlingarna blivit klara och de är nu inlagda i tävlingskalendern. 

Så här ser planeringen ut för 2024:

  • Nordenkampen: 11 februari, Bærum, Norge 
  • Nordiska mästerskapen för seniorer: 18–19 maj, tävlingsort presenteras inom kort. Det är andra gången i modern tid som mästerskapet genomförs. Förra året gick tävlingen i Köpenhamn. NM blir den sista seniortävlingen med ett brett grenprogram inom ramen för kvalperioden till EM i Rom. 
  • Nordiska mästerskapet i mångkamp för seniorer, P/F19 och P/F17: 15–16 juni, Reykjavík, Island.  
  • 10-11 augusti: Nordiska Juniorlandskampen P/F19, i Danmark, plats ej beslutad
  • Nordiska mästerskapen i terränglöpning för seniorer, juniorer och veteraner: 10 november, Vantaa, Finland.  

Här hittar du tävlingskalendern

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Sara Lennman 2884
Personligt rekord igen av Lennman: "Riktigt nöjd"

Så sent som i måndags satte Sara Lennman personligt rekord i kula med 18.25. På Nordiska mästerskapen i Malmö förbättrade hon perset med ytterligare 14 centimeter. Under söndagen fick vi även se Maja Nilsson höja sitt svenska årsbästa i höjd till 1.9…

LÄS MER
Henrik Larsson 2859
Blågul trio under 21 sekunder

Det fina vädret höll i sig under den andra dagen av Nordiska mästerskapen i Malmö. Vinden hade mojnat vilket de manliga 200-meterslöparna utnyttjade till fullo. Henrik Larsson vann på fina 20.49 och fick med ytterligare två svenskar under 21 sekunder…

LÄS MER