Annons

Nu går startskottet för veteran-EM i Italien

Veteran En liten del av den stora svenska truppen.

Över 100 svenskar är på plats i italienska Pescara för att tävla i veteran-EM. Här hittar du all information du behöver för att kunna följa tävlingarna.

Annons

Idag, den 21 september, drar veteran-EM i friidrott i gång i italienska Pescara. Den svenska truppen består av inte mindre än 110 deltagare som ska tävla över tio intensiva dagar.

– Vi är en rekordstor trupp och vi tror att det även kommer att bli rekord i antalet svenska medaljer då det satts ett antal svenska rekord under året med resultat som även står sig bra internationellt, säger Karin Schön, ordförande i Svensk friidrotts veterankommitté och som även tävlar själv.

Mästerskapet är lite extra intressant ur svensk synvinkel den här gången eftersom det nu är mindre än ett år kvar tills veteran-VM ska arrangeras på Slottsskogsvallen i Göteborg.

– Det är det största europeiska mästerskapet hittills med närmare 5 000 anmälda. Det går på tre olika stadion: Pescara, Montesilvano och Francavilla. Det har varit lite rörigt med organisationen, men gänget från veteran-VM i Göteborg 2024 är på plats för att presentera sig, ta del av mästerskapet och dra lärdomar, säger Karin Schön.

***

Annons

Du hittar resultat och startlistor här.

Grenprogrammet hittar du här.

Du hittar all information om mästerskapet på hemsidan.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Veteraner Promo
Anmäl dig till veteran-VM i Göteborg senast 4 juni

Det är ett stort intresse för veteran-VM som äger rum i Göteborg 13-25 augusti. Bland anmälda deltagare hittar vi allt från motionärer till elit, precis som det ska vara. Alla deltar utefter sin egen förmåga och ambitionsnivå vilket kan vara allt frå…

LÄS MER