Annons

Annons

Nu går startskottet för veteran-EM i Italien

Veteran En liten del av den stora svenska truppen.

Över 100 svenskar är på plats i italienska Pescara för att tävla i veteran-EM. Här hittar du all information du behöver för att kunna följa tävlingarna.

Idag, den 21 september, drar veteran-EM i friidrott i gång i italienska Pescara. Den svenska truppen består av inte mindre än 110 deltagare som ska tävla över tio intensiva dagar.

– Vi är en rekordstor trupp och vi tror att det även kommer att bli rekord i antalet svenska medaljer då det satts ett antal svenska rekord under året med resultat som även står sig bra internationellt, säger Karin Schön, ordförande i Svensk friidrotts veterankommitté och som även tävlar själv.

Mästerskapet är lite extra intressant ur svensk synvinkel den här gången eftersom det nu är mindre än ett år kvar tills veteran-VM ska arrangeras på Slottsskogsvallen i Göteborg.

– Det är det största europeiska mästerskapet hittills med närmare 5 000 anmälda. Det går på tre olika stadion: Pescara, Montesilvano och Francavilla. Det har varit lite rörigt med organisationen, men gänget från veteran-VM i Göteborg 2024 är på plats för att presentera sig, ta del av mästerskapet och dra lärdomar, säger Karin Schön.

***

Du hittar resultat och startlistor här.

Grenprogrammet hittar du här.

Du hittar all information om mästerskapet på hemsidan.

Relaterade nyheter

Stenis (1)
Mondo om Stenmarks stavsatsning: ”Fantastiskt”

Nu har Armand Duplantis kommenterat Ingemar Stenmarks satsning på stavhopp och den nyblivna friidrottaren kan räkna med tips av världsrekordklass. Nyheten om den forne alpinhjältens friidrottsträning har även sträckt sig ända till Italien.

LÄS MER